Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΚΑΙ «ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ» (ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΚΑΙ «ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ»
(ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

Είναι δύσκολο να είσαι «υπεύθυνος επικοινωνίας» μιας «μεγάλης Π.Α.Ε.» γιατί είσαι αναγκασμένος να στηλιτεύεις και να υπερασπίζεσαι κατά πως κάθε φορά συμφέρει καταστάσεις και γεγονότα. Είσαι αναγκασμένος να βρίσκεις «ωραίους» και «πιασάρικους» τίτλους που να κάνουν «γκελ» (εντύπωση) στον κόσμο. Μια τέτοια δουλειά είναι και ενδιαφέρουσα και ελάχιστα βαρετή καθώς σε κάθε σχόλιο σου ενδέχεται να υπάρχουν «απαντήσεις» από τους συναδέλφους σου στις άλλες ομάδες. Άλλωστε κάθε «υπεύθυνος επικοινωνίας» οφείλει να έχει πρόχειρα ανά πάσα στιγμή τ’ άπλυτα των αντιπάλων να τους τα ξεφουρνίσει προκειμένου να υπερασπιστεί την ομάδα/δουλειά του. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να υπερασπίζεται ανηθικότητες και να δικαιολογεί τα (ηθικώς) αδικαιολόγητα.

Αφορμή του σημερινού σχολίου μας είναι το ρεζουμέ μιας ανάρτησης του Ανδρέα Δημάτου στην οποία αναρωτιώταν ρητορικά αν «Μήπως μόνο η Α.Ε.Κ. έχει τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό;». Βέβαια το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε για το γηπεδικό (για το οποίο θα λάβει την απάντηση του τις επόμενες μέρες), αλλά είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τον ίδιο «σταθερό προσανατολισμό» έχει η Α.Ε.Κ. και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Άλλωστε επί της ουσίας ΔΕΝ έχει υπάρξει αλλαγή ούτε στον τρόπο λήψης των αποφάσεων ούτε και στ’ άτομα που αποφασίζουν.

Αναλύοντας τον «σταθερό προσανατολισμό» μπορούμε να πούμε ότι αυτός συνίσταται:

  • Στο χαμηλό και ελεγχόμενο (χωρίς υπερβολές) ετήσιο μπάτζετ.
  • Στον δανεισμό παικτών.
  • Στον εξοβελισμό των μάνατζερ από τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες (υποτίθεται για την μείωση του κόστους).
  • Στην προσθαφαίρεση πολλών παικτών (ειδικά τα πρώτα χρόνια της «νέας Α.Ε.Κ.»).
  • Στην αύξηση των αποδοχών των παικτών με τέτοιο τρόπο που στο τέλος ωφελημένη να είναι μόνον η Εφορία και η Π.Α.Ε. (αυτό θ’ αναλυθεί παρακάτω).
  • Στην πρόσληψη προπονητή-εργαλείου ο οποίος να μην έχει πολλές και ακριβές απαιτήσεις και «βγάζοντας τον σκασμό» να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Προφανώς, όμως, για να πετύχουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται και η «βοήθεια του Θεού» η οποία συνίσταται στους αγιασμούς που κάνει το ποσοδφαιρικό τμήμα. Ενίοτε όπως μάθαμε και κατά την διάρκεια των έργων στο γήπεδο ο αγιασμός χρησιμοποιείται και στην θεμελίωση των κολώνων ειδικά αν προέρχεται από την «Παναγία Σουμελά» (περί αγιασμού διαβάστε εδώ).

Αν όλα τα παραπάνω μ’ ευνοϊκές συνθήκες συνιστούν την «συνταγή της επιτυχίας» από διοικητική και οικονομική σκοπιά, ωστόσο κάποια από αυτά από ποδοσφαιρική άποψη είτε δεν βοηθούν είτε συνιστούν προβλήματα. Για παράδειγμα διαβάσαμε μια αντιφατική επί της ουσίας είδηση η οποία αφορά πρόταση της Π.Α.Ε. σε παίκτη ν’ ανανεώσει με αυξημένες αποδοχές.

Διαβάσαμε σχετικά με την πρόταση της Α.Ε.Κ. στον Μπάρκα ν’ ανανεώσει αυτός μ’ αυξημένες μεν αποδοχές, αλλά ταυτόχρονα η καταβολή της Εφορίας να επιβαρύνει και τις δύο πλευρές (βλέπε εδώ). Ασχέτως της θετικής εξέλιξης της υπόθεσης το ζήτημα είναι πως η Α.Ε.Κ. ως επιχείρηση σε σχέση με τους κύριους ανταγωνιστές της διαπραγματεύεται για πενταροδεκάρες. Ο συγκεκριμένος τρόπος διαπραγμάτευσης βέβαια είναι ότι πρέπει για παίκτες που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι, όμως, αναποτελεσματικός όταν πρόκειται για παίκτες που έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και έχουν ζήτηση όπως ο Γιόχανσον και ο Βράνιες.

Ωστόσο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος (σε συνδυασμό με την απευθείας και πριν την επαφή με τον παίκτη διαπραγμάτευση με την ομάδα) για μια ομάδα/εταιρεία η οποία πρέπει να πορεύεται όχι μόνο μ’ όσα βγάζει, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και με λιγότερα (αν λάβουμε υπ’ όψη τα Έσοδα από την φετινή Ευρωπαϊκή πορεία. Γι’ αυτό χρειάζονται οι «υπεύθυνοι επικοινωνίας» να επιχειρηματολογούν όσο είναι καιρός μ’ επιχειρήματα όπως αυτό του Δημάτου περί «σταθερού προσανατολισμού». Βέβαια, τέτοιου τύπου επιχειρήματα δεν έχουν καμία τύχη όταν η πραγματικότητα αλλάζει γρήγορα και βίαια. Αλλά και πάλι για όσο διαρκέσει η συγκυρία την κάνουν την δουλειά τους.

 

11 Ιούνη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 749 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΕΡΙ «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΚΑΙ «ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ» (ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)