Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ «+» ΚΑΙ «-» ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΠΟΣΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Η Α.Ε.Κ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ «+» ΚΑΙ «-» ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
(ΠΟΣΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Η Α.Ε.Κ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;)

Αγαπημένη ενασχόληση των αθλητικών δημοσιογράφων αυτή την εποχή είναι τα κείμενα με τα οποία αποθεώνουν τους νέους παίκτες, όσους παρέμειναν ανανεώνοντας και όσους παίρνουν μια «δεύτερη ευκαιρία» για ν’ αποδείξουν την αξία τους. Ταυτόχρονα αποδομούν όσους αποχωρούν εκθειάζοντας τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Τις περισσότερες φορές απλώς ταΐζουν «σανό» τους οπαδούς λίγοι από τους οποίους τους πιστεύουν, με την πλειοψηφία ν’ αδιαφορεί. Ο αθλητικός συντάκτης οπαδικού Μ.Μ.Ε. πρέπει να εκφράζει την αισιοδοξία του (παράλληλα με το γλείψιμο στον ιδιοκτήτη) τόσο για την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας (οπλισμένο μπετόν) όσο και για την ισχυροποίηση της επίθεσης. Ενδιαμέσως οφείλει να πείσει τους οπαδούς ότι η ομάδα είναι πλήρης στην «μεσαία γραμμή», γιατί αν πονά στην μέση δεν πρόκειται να κάνει πολλά πράγματα.

Σήμερα μπαίνουμε κι εμείς στο παιχνίδι αυτό κάνοντας αυθαίρετες προσθέσεις και αφαιρέσεις όσον αφορά την επιθετική απόδοση της ομάδας. Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα η Α.Ε.Κ. πέρυσι πέτυχε 46 (47 με το αυτογκόλ στο εντός με την Λάρισα) χωρίς να υπολογίζουμε τον μηδενισμό στο παιχνίδι της Τούμπας. Από τα 46 αυτά γκολ τα 24 (52%) πέτυχαν 5 παίκτες που έχουν αποχωρήσει (Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες, Αλμέιδα, Γιόχανσον).

Α/Α ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΚΟΛ %
1 ΑΡΑΟΥΧΟ 11 23,91
2 ΛΙΒΑΓΙΑ 8 17,39
3 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 7 15,22
4 ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ 6 13,04
5 ΒΡΑΝΙΕΣ 4 8,70
6 ΜΑΝΤΑΛΟΣ 2 4,35
7 ΑΛΜΕΪΔΑ 1 2,17
8 ΛΟΠΕΣ 1 2,17
9 ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ 1 2,17
10 ΓΚΑΛΟ 1 2,17
11 ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ 1 2,17
12 ΚΟΝΕ 1 2,17
13 ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ 1 2,17
14 ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ 1 2,17
ΣΥΝΟΛΟ 46

Δεδομένου ότι ο Μάνταλος πέρυσι ήταν για μεγάλο διάστημα τραυματίας και ότι το «νοητικό πείραμα» έχει μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας προκειμένου να «ισορροπήσουμε» λίγο τα πράγματα προσθέτουμε στην επιθετική επίδοση της Α.Ε.Κ. τα 8 γκολ που πέτυχε φέτος ο Αλμπάνης με τον Απόλλωνα. Έτσι μετά τις 5 αφαιρέσεις παικτών και την μια πρόσθεση η επίδοση της επίθεσης της Α.Ε.Κ. φτάνει τα 30 γκολ. Δηλαδή 1 ανά αγωνιστική!!!

Βέβαια, το επίσημο όργανο της εκάστοτε ιδιοκτησίας της Π.Α.Ε. μας ενημερώνει (ευτυχώς) ότι η Α.Ε.Κ. κινείται μ’ απόλυτη μυστικότητα (για να μην της χαλάσουν Γαύρος και «Γαύρος του Βορρά» την δουλειά) για επιθετικό που θα κάνει πάταγο. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «μεταγραφική βόμβα».

Εμείς όπως άλλωστε γράφαμε και στο κείμενο της Δευτέρας είμαστε σίγουροι ότι ο «Τίγρης» θα δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα σε σχέση με πέρυσι ικανή να κάνει αξιομνημόνευτη πορεία και στις τρείς διοργανώσεις που συμμετέχει. Ελπίζουμε μόνο την «μεταγραφική βόμβα» να την κρατήσουν μακριά από το εργοτάξιο για να μην έχουμε ούτε ανθρώπινες ούτε υλικές ζημιές από την έκρηξη της. Γιατί θα είναι μεγάλο κρίμα να πάνε πίσω τα έργα.

Υ.Γ. Και όχι τσιγκουνιές με την Εφορία του συμβολαίου της «μεταγραφικής βόμβας» για την επίθεση της ΑΕΚάρας.

(Σημείωση: Τα κάνόνια της φωτογραφίας βρίσκονται στο Ίτς Καλέ των Ιωαννίνων και προέρχονται από την ιστοσελίδα photoioannina.blogspot.com).

 

20 Ιούνη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 827 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ «+» ΚΑΙ «-» ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΠΟΣΑ ΓΚΟΛ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Η Α.Ε.Κ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;)