Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

HABEMUS ΝΕΑ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

HABEMUS ΝΕΑ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
(ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ)

Παραφράζοντας την λατινική φράση με την οποία αναγγέλλεται ο νέος Πάπας καλωσορίζουμε την νέα Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Η είδηση της σύστασης της νέας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ) έδωσε στα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. την ευκαιρία να πανηγυρίσουν λίγο, μιάς και όλοι οι σημαντικοί μεταγραφικοί στόχοι μας «γύρισαν την πλάτη» (εκτός ίσως του Τζιμπούρ, που θα τον ξαναφορτωθούμε μαζί με τον δύστροπο χαρακτήρα του στο τέλος των μεταγραφών και όταν δε θα βρίσκει κάποια καλύτερη επαγγελματική επιλογή). Οι άνθρωποι που τρέχουν την σύσταση της νέας Π.Α.Ε. κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα σημείο το οποίο η Κ.Α.Ε. ούτε με τηλεσκόπιο δεν μπορεί να «δεί».

Δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε τα δημοσιεύματα τα σχετικά με την νέα Π.Α.Ε. (εκτός από το υστερόγραφο μας), αλλά θ’ ασχοληθούμε με δύο «παράπλευρες» ειδήσεις.

Η πρώτη είδηση που μας «άρεσε» ήταν η σύνθεση του Δ.Σ. Στα πρώτα πέντε ονόματα (Ασλανίδης, Αλεξίου, Γάντζουλας, Σκρέκης, Αγγελόπουλος) προστέθηκαν ακόμη δύο (πιθανόν για να είναι μονός ο αριθμός). Τα δύο νέα μέλη είναι οι κύριοι Δέδες και Ανατολιωτάκης(;). Η συμπερίληψη του κυρίου Δέδε ήταν από εμάς τουλάχιστον αναμενόμενη αφού δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε η Α.Ε.Κ. ν’ αποτελεί την μοναδική ίσως Α.Ε. της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος να μην είναι μέλος του Δ.Σ. Είχαμε γράψει στα τέλη Μαου τόσο σχετικά με το Δ.Σ. και την «παράλειψη» της συμπερίληψης του Διευθύνοντα Συμβούλου στη σύνθεση του Δ.Σ. όσο και για τον τρόπο της οργάνωσης και της λειτουργίας της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ & εδώ).

Η δεύτερη είδηση είναι κατά τη γνώμη μας σημαντικότερη. Διαβάσαμε με μεγάλη μας χαρά ότι αγοράστηκε (;) πούλμαν το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των Ακαδημιών της ομάδας (βλέπε εδώ). Αυτή η κίνηση είναι σωστή αλλά δεν αρκεί αν θέλει η Α.Ε.Κ. να δημιουργήσει τα καλύτερα τμήματα υποδομών στην Ελλάδα. Πρέπει η διοίκηση να συνεχίσει να μεριμνά για τις Ακαδημίες μεριμνώντας για παράδειγμα για την φιλοξενία των παιδιών σε εγκαταστάσεις (ει δυνατόν ιδιόκτητες) κοντά στο προπονητικό κέντρο, την οικονομική ενίσχυση όσων οικογενειών έχουν οικονομικό πρόβλημα, καθώς και να μεριμνήσει και για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών αυτών. Μπορεί σε κάποιους όλα τα προηγούμενα να φαίνονται περίεργα και ενδεχομένως «γραφικά», αλλά η «προστιθέμενη αξία» των μέτρων αυτών είναι μεγάλη.

Υ.Γ.1. Η «άδεια» του Υπουργείου Ανάπτυξης που έλαβε η νέο συσταθείσα Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι προσωρινή και θα γίνει οριστική αφού τελειώσουν και ελεγχθούν από το Υπουργείο όλες οι διατυπώσεις (καταβολή του ελάχιστου Μετοχικού Κεφαλαίου για την Β’ Εθνική ύψους 300 χιλιάδων Ευρώ) καθώς και καταβληθούν οι αναλογούντες φόροι και τέλη. Δεν βλέπουμε κάποιο λόγο να «στραβώσει» κάτι στην πορεία, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Επειδή όμως μιλάμε για Π.Α.Ε. και όχι για Κ.Α.Ε. είμαστε μάλλον ήσυχοι.

Υ.Γ.2. Δεν θ’ αντέξω άλλο ένα δημοσίευμα που θα μιλά για μια «καθαρή Α.Ε.Κ., που δεν χρεωστά τίποτα και σε κανέναν». Είναι ηλίθιο και μόνο να γράφεται και να λέγεται πώς μιά νέο-ιδρυθείσα εταιρεία δεν χρωστά. Είναι σα να λές πως το νεογέννητο είναι αναμάρτητο (φυσικά και είναι, εκτός αν αποδέχεσαι την «συλλογική αμαρτία» πάνω στην οποία είναι χτισμένες οι θρησκείες της Παλαιάς Διαθήκης). Το μόνο που ελπίζουμε είναι όσοι ασχοληθούν με την διοίκηση της να μην διακατέχονται από «το προπατορικό αμάρτημα» και καταλήξει η νέα Π.Α.Ε. όπως και η προηγούμενη. Για τον λόγο αυτό πρέπει η νέα εταιρεία να «εξοπλιστεί» με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς Εσωτερικού Ελέγχου.

Υ.Γ.3. Μια και μιλάμε για χρέη η νέα Π.Α.Ε. ακόμη και αν δεν χρωστούσε σε δικηγόρους και άλλους για τις διατυπώσεις και τους αναλογούντες φόρους (1% πάνω στο Μ.Κ.), θα χρώσταγε στους μετόχους της, δηλαδή σε όσους κατέθεσαν τα αρχικά 300 χιλιάρικα. Αυτή την έννοια έχει το Μ.Κ. Από τη μια είναι το «Ταμείο» της εταιρείας και από την άλλη αποτελεί υποχρέωση προς τους μετόχους της. Πάντως από τη στιγμή που «χάθηκαν» ή αν θέλετε «φαγώθηκαν» τόσα χρήματα που αντιστοιχούσαν σε μισθούς και εισφορές ασφάλισης τόσων εργαζομένων, είναι τουλάχιστον άκομψο για να μην πούμε «αλητεία» να μιλάμε για «καθαρή από χρέη Π.Α.Ε.».

Παραίνεση προς δημοσιογράφους (με και χωρίς εισαγωγικά): Να αποφεύγετε τα «μεγάλα και παχιά λόγια» (όπως εδώ) γιατί όπως και πέρισυ που κάποιοι «βεβαίωναν» πώς «κανένα παιδί δεν θα γεννηθεί με την Α.Ε.Κ. στη Β’ Εθνική» καθώς και άλλες βαρύγδουπες ανακοινώσεις όπως αυτή, γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τους/μας ξεπερνά…

 

23 Ιούλη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 10956 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου HABEMUS ΝΕΑ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ)