Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΕΓΙΝΕ ΝΤΙΛΕΡ (ΠΩΣ ΕΝΑΣ «ΒΑΖΕΛΟΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ «ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ» ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΕΓΙΝΕ ΝΤΙΛΕΡ
(ΠΩΣ ΕΝΑΣ «ΒΑΖΕΛΟΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ «ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ» ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ)

Αν κάποιοι ακόμη νομίζετε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «Πρωθυπουργός» τώρα είναι η ώρα ν’ αναθεωρήσετε. Ο Αλέξης (θέλει να) εμπλέκεται προσωπικά σε κάθε «επενδυτικό σχέδιο», ειδικά αν αυτό αφορά πολλούς ψηφοφόρους. Έχει μεταβληθεί πλέον σε ντίλερ ή κατά το Ελληνικότερο «νταραβεριτζής». Όμως, δεν είναι μόνον ένας απλός ντίλερ. Εφ’ όσον βιοπορίζεται ως πολιτικός εκτός από τις δουλειές που θα ήθελε να κλείσει έχει την δυνατότητα να εκφέρει και κρίσεις για άλλα πιθανόν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχέδια. Υποτίθεται ότι ο Αλέξης είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτό, όμως, δε τον εμπόδισε να μπλοκάρει -όταν ήταν στην αντιπολίτευση- όπως μπορούσε το πλάνο του Βοτανικού.

Όταν έγινε «Πρωθυπουργός» ανέλαβε να βοηθήσει τον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο. να φτιάξει το νέο του γήπεδο. Θυμόμαστε πως πέρυσι είχε λάβει μέρος σε συσκέψεις και είχε φωτογραφηθεί με τους εμπλεκόμενους στο project του Γουδή. Είχε μάλιστα «δεσμευθεί» ότι φέτος το Καλοκαίρι όλα τα γραφειοκρατικά θα είχαν επιλυθεί για να προχωρήσει το project του νέου γηπέδου. Ωστόσο, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

Φέτος, τον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο. θέλουν να σώσου τόσο ο Δ. Γιαννακόπουλος όσο και ο εκ Ταϋλάνδης ορμώμενος επιχειρηματίας Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Κανείς, όμως, από τους δύο δεν θα το κάνει «δωρεάν». Και οι δυό τους έχουν συνδέσει την «σωτηρία» του Π.Α.Ο. με άλλα επιχειρηματικά project.

Ο μεν Δ. Γιαννακόπουλος συνδυάζει την «σωτηρία» του Π.Α.Ο. με την ενοικίαση και ανάπλαση του Ο.Α.Κ.Α. μέσω του πολυδιαφημισμένου «ATHENS ALIVE». Ο δε Πιεμπονγκσάντ συνδέει την δική «διάσωση» του Παναθηναϊκού με άλλα εκτός ποδοσφαίρου επιχειρηματικά project. Δεδομένου ότι και οι δύο πρέπει να περάσουν από του Μαξίμου για να κλείσουν τις συμφωνίες με τον ντίλερ Αλέξη, κάθε δήλωση του τελευταίου αποκτά άλλο νόημα.

Για τα μεν επιχειρηματικά πλάνα του Ταϋλανδού δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα το συγκεκριμένο παρά μόνον για κάποιους επιχειρηματίες που συμμετέχουν σ’ αυτά. Ακόμα δεν γνωρίζουμε (και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τ’ αποκλείσουμε) αν κάποιο από τα σχέδια αυτά σχετίζεται με τοπ νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού Π.Α.Ο. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ περισσότερα σχετικά με το επιχειρηματικό πλάνο στο οποίο μαζί με δύο πολυεθνικές εταιρείες εμπλέκεται ο Δ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος εφ’ όσον απέτυχε να πάρει την Π.Α.Ε. μπήκε στον ερασιτέχνη προκειμένου έτσι να έχει λόγο (ως κάτοχος του 10% της Π.Α.Ε.) αλλά και ως ιδιοκτήτης της Λεωφόρου για τα πάντα.

Συνεπώς, (και με βάση τα παραπάνω) είναι ιδιαιτέρως σημαντικές οι δηλώσεις του Αλέξη σχετικά με το μέλλον του ποδοσφαιρικού Π.Α.Ο. ειδικά όταν αυτές γίνονται μετά από συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο. Ακόμη περισσότερο επειδή τόσο αυτός όσο και ο Ταϋλανδός συνδέουν καθένας τους την «σωτηρία» της ομάδας με την εξέλιξη των υποθέσεων που τις αφορούν. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πίστη που είχε δώσει το 2015 ο Δημήτρης στα λεγόμενα του Αλέξη. Την στήριξη του στο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος με πρωτοσέλιδο της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ», όταν υπολόγιζε πως με την επικράτηση του «ΟΧΙ» θα οδηγούμασταν εκτός Ε.Ε. και έτσι εκείνος και η ΒΙΑΝΕΞ θ’ αναλάμβαναν σχεδόν αποκλειστικά την προμήθεια φαρμάκου στην Χώρα (εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους εισαγωγής τους).

Έτσι όταν ο Αλέξης δηλώνει «απαισιόδοξος» για την εξέλιξη της μεταβίβασης στον Ταϋλανδό, ελάχιστοι σκέφτονται ότι προβαίνει σε μια απλή εκτίμηση σαν οπαδός▪ οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι παίρνει την μεριά ενός από τους δύο. Σκέφτονται πως κάνει ότι μπορεί για να μην προχωρήσουν οι υποθέσεις του «διασώστη» Παϊρότζ, ενώ την ίδια στιγμή κάνει ότι μπορεί (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει) για να προωθήσει το «ATHENS ALIVE». Αν τα καταφέρει ίσως να χαλάσει ακόμη μια φορά (μετά τον Βοτανικό) «στρωμένη δουλειά».

Αυτά, όμως, είναι απλές εικασίες. Όπως ευσεβείς πόθοι ήταν όσα έλεγε πέρυσι για το πόσο γρήγορα θα ξεκινούσε η κατασκευή του νέου γηπέδου στου Γουδή. Το ζήτημα είναι πόσο καιρό ακόμη θ’ ανέχονται οι Παναθηναϊκοί την χωρίς τσίπα κοροϊδία ενός (υποτίθεται) ομοϊδεάτη τους. Πόση αξία έχουν (αν έχουν) οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη στον Δημήτρη μόνον ο χρόνος θα δείξει. Εκτός κι αν τους προλάβουν οι «κακές» εκλογές, οπότε…

10 Ιούλη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 598 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΕΓΙΝΕ ΝΤΙΛΕΡ (ΠΩΣ ΕΝΑΣ «ΒΑΖΕΛΟΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ «ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ» ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ)