Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ
(ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ)

Κάθε είδους σχόλιο για το αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής αναμέτρησης είναι όχι μόνο άσκοπο, αλλά επίσης και κακόγουστο. Αντιστεκόμενοι σ’ όλες τις περισπούδαστες αναλύσεις των «γιουσουφιών» για «στιγμιαίες αδράνειες» και «κενά στη μεσαία γραμμή», αλλά και για τις ελλείψεις που είχε χθες. Ούτε καν θ’ ασχοληθούμε με τους οπαδούς που τα «χώνουν» στον «Διοικητικό Ηγέτη» για τα λεφτά που δεν έδωσε προκειμένου να καλύψει τα κενά και να δυναμώσει την ομάδα. Στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να ευθύνεται εξολοκλήρου για την συνολική υποβάθμιση του Ελληνικού Πρωταθλήματος η οποία κάνει απρόθυμους τους ξένους ποδοσφαιριστές να έρθουν στη Χώρα μας. Τέλος δεν θ’ ασχοληθούμε ούτε με τα παιχνίδια που προσπάθησε να παίξει με παίκτες που ανήκουν σε μεγαλο-μανατζαραίους όπως ο Ραϊόλα.

Όχι, τίποτα απ’ αυτά δεν θα κάνουμε. Το μόνο το οποίο έχει νόημα αυτή τη στιγμή να σημειώσουμε είναι το γενικό στη Χώρα μας φαινόμενο οι «Διοικητικοί Ηγέτες» των ομάδων να μην παίρνουν στα σοβαρά τον ρόλο τους. Όσο «μεγαλύτερη» είναι η ομάδα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να βουτήξει τα δάχτυλα στα αυξημένα έσοδα των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και ειδικά του CL. Το φαινόμενο στο οποίο αναφερόμαστε είναι πως παρά τα κατά καιρούς αυξημένα έσοδα οι «Διοικητικοί Ηγέτες» των «μεγάλων» ομάδων -και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Α.Ε.Κ.- ΔΕΝ φτιάχνουν ομάδες ποιοτικότερες.

Το μόνο που κάνουν είναι να εισπράττουν και να ξοδεύουν με τέτοιο τρόπο που στο τέλος χρωστάνε περισσότερα απ’ όσα πριν βάλουν στο χέρι τα λεφτά από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Κανείς από τους «Διοικητικούς Ηγέτες» δεν δημιούργησε ομάδα ανάλογη των εσόδων της. Στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι αρχικά η εύνοια της κληρωτίδας και στη συνέχεια της «θεάς μπάλας» τόσο για να πάρουν το πακέτο όσο και για να φέρουν κάποια αποτελέσματα που θα τους δώσουν δικαίωμα να το παίζουν στους οπαδούς της ομάδας τους «ποδοσφαιρόφατσες». Αυτό είναι, τελικά, το ζήτημα:

Οι «Διοικητικοί Ηγέτες» των «μεγάλων» ομάδων δρουν παρασιτικά ως προς τις ομάδες που διοικούν.

Όπως και να το κάνουμε η τριάρα από τον Άγιαξ παρά την αγωνιστική του ανωτερότητα δύσκολα χωνεύεται. Από την άλλη όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι μας πρόγονοι: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το «καλό» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τέλειωσε το σερί των αήττητων παιχνιδιών καθώς το κοντέρ μηδένισε. Έτσι κι αλλιώς ένα «αήττητο σερί» έχει δύο ενδεχόμενες αναγνώσεις. Είτε σ’ αυτό υπερτερούν οι νίκες, είτε οι ισοπαλίες. Στη περίπτωση μας το «αήττητο σερί» είχε πολλές ισοπαλίες ακόμη και σε παιχνίδια που η Α.Ε.Κ. θα έπρεπε να τα καθαρίζει εύκολα αν ήταν τέτοια που μας την διαφημίζουν τα «γιουσουφάκια».

Δεδομένης της κλήρωσης η χθεσινή ήττα (αλλά και όσες ακόμη προκύψουν) δεν θα έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα από μια ομάδα τύπου Βιντεότον. Συνεπώς, αν το χθεσινό αποτέλεσμα αποτελέσει μάθημα για τον «αφανή» Ιδιοκτήτη, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε αφετηρία για κάτι καλύτερο για την Α.Ε.Κ. Αν όχι, τότε εδώ είμαστε για να διαβάζουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα σχόλια των οπαδών που θα τα «χώνουν» στον κύριο Καβούρι.

20 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1147 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ)