Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΝ ΜΑΗ (ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΝ ΜΑΗ
(ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Διαβάζοντας το χθεσινό μας κείμενο (βλέπε εδώ) και συγκρίνοντας το μ’ αυτό της www.iefimerida.gr κάποιοι θα θεώρησαν ότι βιαστήκαμε να μιλήσουμε. Προφανώς, αυτοί ανήκουν σ’ όσους δεν έχουν πρόβλημα να θεωρούν ως σωστό ότι τους σερβίρει το αφεντικό (το οποίο αποθεώνουν σε κάθε περίσταση). Η υπογειοποίηση είναι ένα κεφαλαιώδους σημασίας για το γήπεδο έργο. Γνωρίζουμε πως ΔΕΝ περιλαμβάνεται στα εκτελεστέα έργα για το 2019 και αυτό ΔΕΝ επιδέχεται διάψευσης. Όμως, το 2019 είναι εκλογική χρονιά τόσο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο σε Κυβέρνησης/Βουλής. Γι’ αυτό και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε κάθε επίπεδο θέλει ν’ αποφύγει να δυσαρεστήσει ψηφοφόρους προβαίνοντας σ’ ενέργειες που θα τον κακοχαρακτηρίσουν. Άλλωστε, η προσπάθεια είναι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις να γίνουν ταυτόχρονα. Οπότε…

Το νέο για την διάθεσης της μελέτης της υπογειοποίησης για ένα μήνα σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι εκ πρώτης όψεως θετικό, αφού μετά τον μήνα αυτόν μπορεί να εκπονηθεί η δημοπράτηση. Έτσι από την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη οπότε και τελειώνει η προθεσμία θεωρητικά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υπογειοποίηση. Θεωρητικά… Γιατί οι διαδικασίες μπορεί να καθυστερήσουν λίγο, τόσο όσο να μας πιάσει το Πάσχα και μετά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Με βάση τα όσο ακούγονται γύρω-τριγύρω και όσα γνωρίζουμε από καιρό (και τα οποία σας έχουμε αποκαλύψει) ο πλέον εφικτός τρόπος για να προχωρήσει η υπογειοποίηση είναι να χρησιμοποιηθούν τα ήδη εγκεκριμένα 20 εκ. που θεωρητικά προορίζονται για την κατασκευή του γηπέδου (Β’ Φάση). Μ’ αυτό τον τρόπο «ησυχάζουν» και στην Περιφέρεια, αφού δεν θα χρειάζεται να βρουν λεφτά για την υπογειοποίηση (δύσκολοι καιροί για χρήματα).

Σ’ αυτό τον σχεδιασμό η κατάληψη του Δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας. Το ζήτημα είναι αν θα ψηφίσουν ανάλογα και οι δημότες. Στην κάλπη θα δούμε τ’ αποτελέσματα της σύγκρουσης με τον Βασιλόπουλο. Ακόμα και να ήθελαν στην Περιφέρεια να δώσουν τα λεφτά, ακόμα και αν ξεπερνιούνταν τα τελευταία νομικά προβλήματα (για τα οποία αναμένεται να γίνει η δίκη τον ερχόμενο Μάρτη) ΔΕΝ τολμούν να κάνουν κάτι προεκλογικά. ΔΕΝ τολμούν γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος, αφού όντας «Αριστεροί» θα δώσουν ένα σημαντικό ποσό σ’ έναν μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος έχει ταυτιστεί με το συγκεκριμένο έργο. Κανείς απερχόμενος τοπικός άρχοντας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει την επανεκλογή του ΔΕΝ θέλει να ξεσηκώσει εναντίον του φωνές διαμαρτυρίας. Αν δεν ήταν η διάψευση των προσδοκιών από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Μάνδρα και το Μάτι η Δούρου μπορεί και να το ρίσκαρε.

Είναι απόλυτα λογικό («μονόδρομος» θα λέγαμε) ότι η υπογειοποίηση θα σέρνεται μέχρι τις εκλογές και μετά ο επόμενος (Πατούλης ή Σγουρός) «θα βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Υ.Γ. Αν μπαίνουν σε τόσο κόπο να κάνουν πρωτοσέλιδο στην «ΩΡΑ» την δημοσιοποίηση στους ενδιαφερόμενους της μελέτης, τότε ή χρησιμοποιούν το γήπεδο για να σας κοιμίσουν ή δεν έχουν άλλα θέματα να κάνουν πρωτοσέλιδο (ή και τα δύο). Το χειρότερο είναι ότι η προμελέτη ήταν έτοιμη από το 2014 και η οριστική μελέτη κατατέθηκε μόλις φέτος. Δηλαδή, κάτι που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια μόλις τώρα μπαίνει σε μια σειρά. Φανταστείτε να φτάσουμε και στην ανάδειξη του ανάδοχου τι έχει να γίνει.

(Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα www.neaselida.gr).

06 Δεκέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 759 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΝ ΜΑΗ (ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)