Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ» ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΦΕΤΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ» ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ
(ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΦΕΤΟΣ)

Οι διαπιστώσεις είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα πριν την εκτίμηση της κατάστασης και την ανάληψη δράσης στη συνέχεια. Το κακό αρχίζει όταν οι διαπιστώσεις επαναλαμβάνονται και δεν γίνεται τίποτα για ν’ αλλάξει η κατάσταση. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν οι επαγγελματίες λακέδες/χειροκροτητές/κλακαδόροι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ευφορίας. Γιατί τότε η πουτάνα η ζωή σου ρίχνει δυό-τρία χαστούκια για να συνέλθεις υπενθυμίζοντας σου ότι δεν έχεις ακόμη το μέγεθος που απαιτείται για να τα βάλεις με τους μεγάλους. Στην περίπτωση της μπασκετικής Α.Ε.Κ. και του ιδιοκτήτη της Μάκη Αγγελόπουλου τα χαστούκια της πουτάνας ζωής είναι οι δύο εκτός έδρας ήττες με κατοστάρες από τους δύο «φασίστες» που καταδυναστεύουν το Ελληνικό μπάσκετ.

Για να πούμε με δυό λόγια τα πράγματα όπως όντως έχουν πρέπει να ξεκινήσουμε από την (επαναλαμβανόμενη) διαπίστωση του Μάκη Αγγελόπουλου ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωλίγκα καταπατούνται οι αρχές του Ανταγωνισμού (βλέπε εδώ). Αυτό είναι αδιαμφησβήτητο. Ωστόσο, ΔΕΝ έχει νόημα να το λες αν δεν είσαι αποφασισμένος να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Όπως, μια προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Άλλωστε μετά την «υπόθεση Μποσμάν» οι FIFA & UEFA αποδέχτηκαν πως τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων στο ποδόσφαιρο πρέπει να διέπονται από την νομοθεσία της Ε.Ε. και πως αυτές ΔΕΝ μπορούν να λειτουργούν παραβιάζοντας την νομοθεσία της.

Αν, λοιπόν, από μόνη της η Α.Ε.Κ. ή σε συνεννόηση και με άλλους δεν σκοπεύει να κάνει μια ανάλογη προσφυγή ΔΕΝ έχει νόημα να ξαναειπωθεί η επωδός περί «φασισμού». Γιατί σ’ αντίθετη περίπτωση (όσο δεν γίνεται κάτι) καταντά ένα κακό αστείο.  

Ούτε, όμως, η προσφυγή (η οποία θέλει και τον χρόνο της) αρκεί από μόνη της. Πρέπει να πέσουν και λεφτά προκειμένου ν’ αποκτηθούν οι αναγκαίοι και ικανοί παίκτες για το γκρέμισμα των οικονομικών «φασιστών» του μπάσκετ. Το γεγονός ότι ο Μάκης έχει πληρώσει πολλά είναι αδιαμφησβήτητο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα πολλά λεφτά που έδωσε «έπιασαν τόπο». Κάθε άλλο μάλιστα. Τα περισσότερα απ’ αυτά (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι) είχαν δοθεί για να καλύψουν κενά και αδυναμίες που οφείλονταν σε λανθασμένες (και φτηνιάρικες) επιλογές.

Ότο πρέπει να πέσουν λεφτά για ν’ αλλάξει η κατάσταση το αποδεικνύουν και δύο ιστορικά γεγονότα τα οποία και επικαλούμαστε.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση ΔΕΝ θα ξεκίναγε αν ο Γερμανός Αυτοκράτορας δεν έδινε στον Λένιν (όταν επέστρεφε από την Ελβετία που ήταν εξόριστος) 5 εκατομμύρια χρυσά μάρκα για να χρηματοδοτήσει την προπαγάνδα του μέσω του τύπου και τα άλλα αναγκαία έξοδα για την κατάληψη της εξουσίας.

Ούτε το «Κίνημα του Ναυτικού» θα είχε εκδηλωθεί αν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ΔΕΝ αναλάμβανε την τροφοδοσία των πλοίων των στασιαστών με τ’ αναγκαία καύσιμα.

Επειδή όπως έλεγαν «Συν Αθηνά και χείρα κείνει» ας κοιτάξετε να έχετε μονίμως μια δυνατή ομάδα και όχι να περιμένετε τον Γενάρη-Φλεβάρη για να φέρετε τους πολύ καλούς παίκτες και αφήστε την ρητορεία περί «οικονομικού φασισμού», ειδικά αν δεν κάνετε όσα χρειάζονται για να την υποστηρίξετε.

Με την ευκαιρία: Πότε είπαμε ότι δημοσιεύετε τον Ισολογισμό 2016-2017 και γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα που ήταν δημοσιευμένοι οι 2 προηγούμενοι;

 

07 Γενάρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 439 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ» ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΦΕΤΟΣ)