Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΣΙΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΣΙΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
(ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ)

Το παιχνίδι στο Χαριλάου ήταν για την Α.Ε.Κ. ένα «στοίχημα». Ήταν το επόμενο παιχνίδι μετά την εντός έδρας ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Επιπλέον δεν ήταν ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι κυρίως εξαιτίας της κάψας του αντιπάλου να μας κερδίσει. Έπρεπε στον αγώνα αυτό η Α.Ε.Κ. ν’ ανασυνταχτεί αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις της και να παίξει όσο μπορούσε δυνατότερα για την νίκη. Για να γίνει, όμως, αυτό η Α.Ε.Κ. έπρεπε να επιδείξει συνέπεια τόσο αγωνιστική όσο και ψυχολογική. Έπρεπε ν’ αποδείξει ότι μπορεί να παίξει δυνατά ακόμη και σε παιχνίδια Πρωταθλήματος (από το οποίο έχει από καιρό παραιτηθεί). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και έτσι η ήττα με 2-0 ήταν απλά ένα «τιμητικό» για την εμφάνιση της αποτέλεσμα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Το γεγονός ότι η ομάδα με απόλυτη ευθύνη του Ιδιοκτήτη ΔΕΝ έχει την ποιότητα που χρειάζεται; Ότι ΔΕΝ σέβεται το γεγονός πως είναι η περσυνή Πρωταθλήτρια; Ή μήπως ότι όπως υποψιάζομαι θα έπαιζε πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο; Αυτό το τελευταίο είναι κατά την γνώμη μου το χειρότερο, καθώς στον βαθμό που ισχύει σημαίνει ότι ο «οργανισμός Α.Ε.Κ.» νοσεί βαριά. Μένει να δούμε πως παίκτες και προπονητής θ’ αποφασίσουν να εμφανιστούν στους εναπομείναντες 7 αγώνες.

Όμως, το Σάββατο δεν έπαιζε μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα. Έπαιζε και η μπασκετική τον πρώτο της αγώνα (και μάλιστα εντός έδρας) μετά την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Σε σχέση με την ποδοσφαιρική η μπασκετική Α.Ε.Κ. κάνει το καθήκον της. Κερδίζει τους αγώνες που πρέπει να κερδίσει προκειμένου να δείξει σ’ εχθρούς και φίλους ότι ακόμη και αν για την ώρα δεν της είναι εύκολο να σπάσει το δίπολο των «αιωνίων» είναι δικαιωματικά, ωστόσο, η τρίτη ομάδα του Πρωταθλήματος. Έτσι παρά το γεγονός ότι η «Βασίλισσα» δίνει με το σταγονόμετρο πληροφορίες για τα οικονομικά της (ούτε Ισολογισμούς δεν δημοσιεύει) και ότι λύνει όλες τις οικονομικές της εκκρεμότητες μέσω καταδικών και απαγορεύσεων μεταγραφών της FIBA (για να τις διακανονίσει στη συνέχεια σε δόσεις) εμφανίζεται πολύ συνεπής αγωνιστικά για τα δεδομένα τόσο τα δικά της όσο και του Πρωταθλήματος.

Για κλείσιμο επέλεξα μια πρώην αθλήτρια της ομάδας στίβου της Α.Ε.Κ., η οποία λίγους μήνες πριν πήρε μεταγραφή για άλλο σύλλογο. Ο λόγος για την Βούλα Παπαχρήστου, η οποία για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι «αθλήτρια αγώνων» κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Η Βούλα είναι πολύ αδικημένη τόσο ως αθλήτρια όσο και ως άνθρωπος. Είναι αδικημένη τόσο εξαιτίας δικών της λαθών, όσο πολύ περισσότερο από την επιδερμική και κομπλεξική αντιμετώπιση τους από όσους αρέσκονται να θεωρούν τους εαυτούς τους «αντιφασίστες» και «Αριστερούς» (χρησιμοποιώντας οι ίδιοι της πρακτικές του Γκαίμπελς). Ειλικρινά, ελπίζω τούτη τη φορά οι αντίστοιχες ηλιθιότητες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να είναι σημαντικά λιγότερες.

Πόθος και ελπίδα μας είναι τα εναπομείναντα αγωνιστικά Σαββατο-Κύριακα οι ομάδες της Α.Ε.Κ. να σταθούν στο ύψος τους δίνοντας πρώτα και κύρια χαρά στους οπαδούς τους και δευτερευόντως υπερασπιζόμενες την Ιστορία της.

04 Μάρτη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 870 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΩΣΙΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ)