Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ (ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ
(ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ)

Οι χώρες, οι εταιρείες και οι οικογένειες καμιά φορά έχουν κάτι κοινό. Αυτό το «κάτι» αφορά την τύχη ή την ατυχία να συνδέουν τις μοίρες τους με τις αποφάσεις λιγότερο ή περισσότερο σωφρόνων ηγετών. Ο Πρόεδρος/Πρωθυπουργός μιας χώρας, ο Πρόεδρος/Ιδρυτής/Ιδιοκτήτης μιας εταιρείας και ο «αρχηγός» μιας οικογένειας είναι σε θέση αναλόγως της ψυχοσύνθεσης τους είτε να τις οδηγήσουν στην ευημερία, είτε στην καταστροφή. Πολλές φορές (αν όχι τις περισσότερες) οι αποφάσεις τους επηρεάζονται (και) από το περιβάλλον στο οποίο κινούνται και λειτουργούν. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η κύρια ευθύνη δεν είναι δική τους. Στο χώρο των επιχειρήσεων βρίσκουμε σχεδόν όλες τις ιστορίες «επιτυχίας» και «αποτυχίας». Δεδομένου, ότι το αποτέλεσμα κρίνεται και από την συγκυρία (από εξωτερικούς παράγοντες) σημασία έχει ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Πληροφορηθήκαμε χθες πως η «Αδριατική Λίγκα», δηλαδή το πρώην Γιουγκοσλαβικό Πρωτάθλημα (βλέπε εδώ) έλαβε αίτημα του Γαύρου για να του παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της. Λίγο αργότερα μάθαμε ότι και ο Π.Α.Ο. ζήτησε να παίξει στην «Αδριατική Λίγκα». Αν και ο μπασκετικός Γαύρος μας είχε από καιρό προϊδεάσει για την εξέλιξη αυτή, ωστόσο, ακόμη κι έτσι δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πως με τον τρόπο που κινήθηκε η Διοίκηση του αποκάλυψε χωρίς καμία πίεση πως όλα όσα παρακολουθήσαμε από την στιγμή της κακο0-σκηνοθετημένης αποχώρησης από το Ο.Α.Κ.Α. ήταν εξ’ αρχής «στημένα».

Γιατί το γεγονός ότι η διερευνητική επιστολή στην «Αδριατική Λίγκα» εμφανίστηκε από τα ερυθρόλευκα «γιουσουφάκια» σαν απόδειξη ότι οι Αγγελόπουλοι δεν μπλοφάρουν και ταυτόχρονα σαν κάτι το αναμενόμενο («Η αρχή του τέλους») είναι η πρώτη και καλύτερη απόδειξη. Είναι η πρώτη και καλύτερη γιατί η αποστολή και η δημοσιοποίηση της επιστολής έγιναν πριν καν οριστούν οι διαιτητές του ντέρμπι. Που σημαίνει ότι στον μπασκετικό Γαύρο ούτε καν είχαν το «τακτ» να περιμένουν πρώτα να μάθουν τι θ’ αποφάσιζε η Κ.Ε.Δ. της Ε.Ο.Κ. και μετά να δράσουν. Την «πάτησαν» όπως και η πουτάνα που η χαρά δεν την αφήνει να κρυφτεί. Την «πάτησαν» όπως οι Ιάπωνες που επέδωσαν στους Αμερικανούς την κήρυξη πολέμου μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ. Τώρα, αν κάποιος θα ήθελε και άλλες (περισσότερες) αποδείξεις δεν έχει παρά ν’ ανατρέξει στο ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών.

Μαζί, όμως, με τη διερευνητική επιστολή των Γαύρων είχαμε και αυτή του Π.Α.Ο., ο οποίος όπως φαίνεται δεν θέλει ν’ αποχωριστεί τον άσπονδο εχθρό του. Τώρα, αν και σε ποιους θα λείψει ο μπασκετικός Γαύρος -εφ’ όσον τολμήσει να μετακομίσει στην «Αδριατική Λίγκα»- αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει μεν συζήτηση αλλά όχι μεγάλη. Γιατί ο μπασκετικός Γαύρος είναι αναμφισβήτητα μια απώλεια για το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Όχι, όμως, και ο μπασκετικός Γαύρος των Αγγελόπουλων. Αυτός ΔΕΝ Θα λείψει παρά σε ελάχιστους. Γι’ αυτό και τα ερυθρόλευκα «γιουσουφάκια» τα έχει πιάσει ο πόνος μέσω των κειμένων τους να «χρυσώσουν το χάπι».

Τελευταίο τους «όπλο» ήταν τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπεύθυνος marketing της ομάδας τους σχετικά με την «Αδριατική Λίκγκα». Από μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο (Wikipedia) προέκυψε ο παρακάτω πίνακας, ο οποίος ακόμη και αν επιβεβαίωνε τα νούμερα των Γαύρων, ανατρέπει ωστόσο ΟΛΗ την προπαγάνδα τους.

ΧΩΡΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Α.Ε.Π. (ΡΡΡ) Α.Ε.Π.
ΣΕΡΒΙΑ 7.001.444 101,752 37,745
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 622.387 10,361 4,126
ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ 3.511.372 42,234 16,605
ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2.067.284 66,229 44,009
ΚΡΟΑΤΙΑ 4.105.493 95,063 50,441
ΣΚΟΠΙΑ 2.075.301 30,265 10,912
ΣΥΝΟΛΑ 19.383.281 345,904 163,838
ΕΛΛΑΔΑ 10.816.286 326,700 224,033
ΕΛΛΑΔΑ/ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 55,80% 94,45% 136,74%

Όπως προκύπτει από τον πίνακα η Ελλάδα μας έχει σχεδόν το 56% του πληθυσμού των χωρών που συνιστούν την «Αδριατική Λίγκα», όμως στο μεν ονομαστικό Α.Ε.Π. είναι στο 137% των χωρών αυτών▪ ενώ στο αναθεωρημένο ως προς την Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης Α.Ε.Π. (PPP) βρίσκεται στο 94%. Άρα, με βάση τις αναλογίες βλέπουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση από άποψη εσόδων ο μπασκετικός Γαύρος φεύγει(;) από την Ελλάδα μας για να πάει κάπου που αναλογικά είναι το ίδιο. Μεγάλη επιτυχία!

Ίσως να ελπίζουν πως εκεί θα βρουν περισσότερα έσοδα και έτσι θα ορθοποδήσουν οικονομικά, γιατί τώρα όπως είναι η οικονομική τους κατάσταση ΔΕΝ έχουν πάνω από έναν χρόνο ζωής.

15 Μάρτη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 226 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ (ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ)