Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ Α.Ε.Κ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ (ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ Α.Ε.Κ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ
(ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας στο ημίχρονο του αγώνα με τον Γαύρο στο Ο.Α.Κ.Α. η Α.Ε.Κ. τιμωρήθηκε -εκτός των άλλων- με αφαίρεση 3 βαθμών. Από εκείνη τη στιγμή και επειδή θεώρησε άδικη την τιμωρία η Α.Ε.Κ. προσέφυγε στο CAS για «να βρει το δίκιο της». Η αίσθηση της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης έγινε μεγαλύτερη από τις αποφάσεις που ακολούθησαν για παρόμοιες περιπτώσεις. Ο καιρός, όμως, πέρναγε και η υπόθεση δεν οριζόταν. Το ίδιο διάστημα η ομάδα υποχωρούσε στον βαθμολογικό πίνακα, καθιστώντας από βαθμολογική άποψη την δικαίωση της στο CAS «άνευ περιεχομένου». Τότε ήταν που ακούστηκε πως η Α.Ε.Κ. είχε παρατήσει την υπόθεση, για να βγει στη συνέχεια η Π.Α.Ε. και να διαρρεύσει (κατά την προσφιλή της συνήθεια) την ημερομηνία εκδίκασης στο CAS.

Έλα, όμως, που όσοι έκαναν λόγο περί παραίτησης είχαν τελικά δίκιο. Μαθαίνουμε, πλέον, πως η υπόθεση ΔΕΝ θα εκδικαστεί στο CAS και πως αντίθετα κατατέθηκε «υπόμνημα» της Π.Α.Ε. στον Πρόεδρο του Άρειου Πάγου. Το «υπόμνημα» αποκάλυψε η δικαστική συντάκτης του ΣΚΑΪ Μαίρη Μπενέα μέσω του blog της (βλέπε εδώ).

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του «υπομνήματος» και ακριβώς εξ’ αιτίας του τίθεται ένα ζήτημα ουσίας το οποίο αφορά τον τρόπο που κάποιος διεκδικεί την δικαίωση του. Κατ’ αρχάς τίποτα δεν απέκλειε την αποστολή «υπομνήματος» και την δικαίωση της Α.Ε.Κ. μέσω του CAS. Το γεγονός ότι ΔΕΝ έγιναν και τα δύο δίνει την εντύπωση μιας ομάδας η οποία ΔΕΝ πιστεύει στην δικαίωση που διεκδικούσε. Γιατί σε βάθος χρόνου είναι η έκφραση της απόλυτης ηλιθιότητας η μη διεκδίκηση και της παραμικρής πιθανότητας να «πέσει» μια λανθασμένη δικαστική απόφαση.

Από την άλλη και με δεδομένο ότι η υπόθεση ΔΕΝ θα εκδικαστεί στο CAS το «υπόμνημα» στον Πρόεδρο του Α.Π. δίνει την θυμίζει έντονα το «Θα το πω στον μπαμπά μου.». Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος στην Π.Α.Ε. που να νομίζει ότι με την κίνηση αυτή αλλάζει κάτι; Μήπως εξ’ αιτίας του «υπομνήματος» η καταδίκη της Α.Ε.Κ. πάψει να δημιουργεί δεδικασμένο; Αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει πρόβλημα με τα στελέχη της Π.Α.Ε. Αν όχι, τότε το «υπόμνημα» παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, αυτές δηλαδή μιας «κίνησης εντυπωσιασμού» και τίποτα περισσότερο.

Στο σημείο αυτό έχει νόημα να κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ της «Α.Ε.Κ. του Διοικητικού Ηγέτη» και των «πουθενάδων». Στη μια περίπτωση η «Α.Ε.Κ. του Διοικητικού Ηγέτη» είτε χάνει δικαστικά τις υποθέσεις, είτε δεν τις πάει μέχρι τέλους αρκούμενη σε ανούσιες «κινήσεις εντυπωσιασμού». Από την άλλη οι «πουθενάδες» με συνέπεια διεκδίκησαν την δικαστική δικαίωση των απόψεων τους κερδίζοντας τις δικές τους δίκες. Επιπλέον, σ’ αντίθεση με το «υπόμνημα» της «Π.Α.Ε. του Διοικητικού Ηγέτη» αρκεί να πάει στους σωστούς αποδέκτες και από υπόμνημα-αίτημα για διενέργεια ελέγχου να ξεδιπλωθεί σ’ όλη της τη μεγαλοπρέπεια μια Τακτική Ανάκριση για κακούργημα. Και αυτό ανεξάρτητα από τις προθέσεις οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού που θέλει να το «θάψει».

Η τέτοια διαφορά δεν οφείλεται σε διαφορά ευφυίας, αλλά σε διαφορά ήθους▪ αφού οι μεν ΔΕΝ πιστεύουν στο δίκιο των διεκδικήσεων τους σ’ αντίθεση με τους δε που όχι μόνο πιστεύουν αλλά και κόντρα σ’ όλους το διεκδικούν όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για την κακομοίρα (όπως την κατάντησαν) «Μάνα Α.Ε.Κ.».

29 Μάρτη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 938 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΩΣ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ Α.Ε.Κ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ (ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)