Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ «ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ» (ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ «ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ»
(ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ)

Καθένας μας ξέρει κάποια πράγματα για τους άλλους τα οποία σε μια δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να τους κάνουν ζημιά. Όταν βγαίνουν στην δημοσιότητα είτε άμεσα είτε μέσω «διαρροών» κάνουμε λόγο για «κατινιές». Όταν αυτές οι «κατινιές» απαντηθούν από την άλλη πλευρά, η οποία μάλιστα αντεπιτεθεί με νέες έχουμε το «ξεκατίνιασμα». Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει για όσο έχουν όρεξη οι εμπλεκόμενοι, ενώ πολύ εύκολα μπορεί ν’ αναζωπυρωθεί οποιαδήποτε στιγμή. Ενός τέτοιου «ξεκατινιάσματος» έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το «ξεκατίνιασμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειας Κόκκαλη.

Αν και δεν είναι σωστό να εμπλεκόμαστε σε ενδο-οικογενειακές (Γαύρικες) κόντρες, έχουν ωστόσο ενδιαφέρον 2-3 σημεία αυτής της αντιπαράθεσης.

Όταν ο Πέτρος ανακάλυψε τις off-shore.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Ευρω-Βουλή ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη του «κατήγγειλε» (τουλάχιστον αυτό νόμιζε) ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών της Π.Α.Ε. του Λιμανιού ανήκει σε μια off-shore. Μια off-shore η οποία όπως γνωρίζουμε εδρεύει στην Κύπρο.

Δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε αν ο Πέτρος το ήξερε εδώ και καιρό ή κάποιος άλλος του το «σφύριξε». Αν πάντως ισχύει το δεύτερο, τότε αυτός είτε το γνωρίζει λόγω της ανάμειξης του με τα διοικητικά του «Γνήσιου Γαύρου», είτε απλά διαβάζει τους Ισολογισμούς των τελευταίων ετών. Σ’ αυτούς που λόγω της ανάμειξης τους με τα διοικητικά του «Γνήσιου Γαύρου» θα μπορούσαν εύκολα μπορούσαν να το ξέρουν ανήκει και ο πατέρας του Σωκράτης (ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος του Δ.Σ).

Τι ήταν, όμως, ν’ αναφερθεί στην ADYSSO HOLDINGS LTD; Αμέσως ήρθε η απάντηση από τον «Κέρβερο της Δημοσιογραφίας», ο οποίος άγρυπνα φυλά και υπερασπίζεται την Αλήθεια (ειδικά αυτή που αφορά τον εργοδότη του και την ομάδα του). Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, λοιπόν, του υπενθύμισε ότι και ο μπαμπάς (σαν επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του και τα επιχειρηματικά ήθη και έθιμα) διαθέτει τις δικές του υπεράκτιες εταιρείες στο Δ.Σ. κάποιων εκ των οποίων μετέχει και ο ίδιος. Του υπενθύμισε πως τόσο η προσωπική του συμμετοχή όσο και η κατοχή από τον πατέρα του off-shore αντίκειται στους περιορισμούς της εκλογικής νομοθεσίας.

Μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ολοκληρωθεί ή αν κάποια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές το ανακινήσει εκ νέου.

Όταν ο Πέτρος ανακάλυψε ότι ο «Γνήσιος Γαύρος» δεν θα έπρεπε να διοικείται ως επιχείρηση.        

Είναι γνωστό πως οι «Αριστεροί» έχουν μια «ρομαντική» (οι «απέναντι» θα έλεγαν «αφελή») άποψη για μια σειρά πραγμάτων. Ένα απ’ αυτά είναι ο «Ερασιτεχνικός Αθλητισμός». Φρίττουν με τη παρούσα κατάσταση την οποία και σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλουν (μέχρι να βρεθούν σε θέση να την αλλάξουν). Μέχρι τότε στηλιτεύουν το φαινόμενο και εύχονται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Έτσι και ο Πέτρος με τρόμο (και ενδεχομένως αηδία) «κατήγγειλε» την διοίκηση του «Γνήσιου Γαύρου» σαν μια οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση.

Η απάντηση από την πλευρά του Μαρινάκη δεν άργησε πολύ. Έτερος (θεματο)φύλακας της Αλήθειας του υπενθύμισε την χρονιά που ο πατέρας του Σωκράτης ξεπούλησε τον Καστίγιο και δεν τον αντικατέστησε. Δεδομένου ότι αυτός ο «ξεκατινιαστικός» διάλογος μέσω του Τύπου γίνεται σ’ αντιδιαστολή, είναι μάλλον λογικό να υποθέσουμε ότι ο απαντών δημοσιογράφος ενώ προφανώς δεν υπονοεί πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει την Π.Α.Ε. ως κάτι άλλο από κερδοσκοπική επιχείρηση▪ υποστηρίζει σε κάθε περίπτωση πως ούτε ο πατέρας του Πέτρου το έκανε. Οπότε, «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.».

Οικογενειακές ιστορίες της οικογένειας Κόκκαλη.

Σε πολλές περιπτώσεις η «μοίρα» μας σφραγίζεται από την κληρονομιά μας. Κληρονομιά τόσο όσον αφορά τα γονίδια, όσο και την οικογενειακή περιουσία. Από την άποψη αυτή η κληρονομιά του Πέτρου είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Έτσι ο Πέτρος είναι:

  • Παιδί του πατέρα του Σωκράτη μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Εγγονός του παππού Πέτρου (πατέρα του πατέρα του) γνωστού για το κομμουνιστικό του παρελθόν και την πολύπλευρη συμμετοχή του σε μια από τις πλέον σημαντικές και ταραχώδεις περιόδου της Ιστορίας μας.
  • Εγγονός του παππού Σπυρίδωνα Σκούρα (πατέρας της μάνας του) γνωστός όχι μόνο από την ενασχόληση του με τον κινηματογράφο αλλά και τα αντι-κομμουνιστικά του αισθήματα. Αυτό, τουλάχιστον, του καταλογίζει ο «άγρυπνος φύλακας της Αλήθειας», την ίδια στιγμή που ειρωνεύεται την προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να εμφανιστεί ο Πέτρος μόνο ως εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη και όχι ως γιός του Σωκράτη.  

Δυστυχώς, για τον Πέτρο η οικογένεια Κόκκαλη δεν κρατά από οικογένεια της Επανάστασης όπως ο Μαρινάκης. Παρ’ όλα αυτά σαν οικογένεια τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Όπως το βλέπουμε ο Πέτρος μπορεί να νοιώθει λίγο «άτυχος» καθώς είναι παιδί του Σωκράτη από τον πρώτο του γάμο. Αν ήταν παιδί του δεύτερου γάμου του Σωκράτη θα είχε μόνο το πλεονέκτημα να είναι εγγονός του κομμουνιστή Πέτρου και όχι του αντι-κομμουνιστή Σπύρου.

Ωστόσο, το χειρότερο με τον Σπύρο Σκούρα ΔΕΝ είναι τα πολιτικά του φρονήματα. Στο κάτω-κάτω ούτε ο Μαρινάκης είναι Αριστερός. Το χειρότερο με τον Σπύρο είναι ότι ήταν ΑΕΚτζής. Μάλιστα με ελάχιστο ψάξιμο θα τον βρείτε στους Προέδρους της Ερασιτεχνικής την χρονιά 1949-1950. Αυτό είναι που θα έπρεπε περισσότερο να προβάλλουν και όχι τον αντι-κομμουνισμό του. Άλλωστε, ούτε και ο Μαρινάκης είναι «Αριστερός» σαν τον υπάλληλο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο.

Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν επιλέγουμε τους συγγενείς μας είναι τουλάχιστον αστείο και παράλογο να ελέγχουμε κάποιον για το ποιόν των προγόνων του ή να θεωρούμε ότι η δόξα τους κληροδοτείται στους επιγόνους τους. Γιατί αν ήταν έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σύρει στον βόθρο τ’ όνομα των ένδοξων προγόνων του.

Μένει να δούμε αν το «ξεκατίνιασμα» θα συνεχιστεί πάνω στα ίδια θέματα ή αν θα επεκταθεί και σε νέα. Λίγη υπομονή ακόμα.

18 Απρίλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 409 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ «ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ» (ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ)