Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟ» (ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟ»
(ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ)

Έχει συμβεί αρκετές φορές ν’ αλλάζει η σειρά των θεμάτων μας εξ’ αιτίας της επικαιρότητας, ο σχολιασμός της οποίας μας ασκεί ακατανίκητη έλξη. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή. Δεδομένης και της μαθηματικής κατάκτησης του Πρωταθλήματος (εκτός αν ο Ιβάν ξανακάνει το θαύμα του) άρχισαν οι συντάκτες του «Πανθεσσαλονίκειου» να βγάζουν από το χρονοντούλαπο τους και να τις μοιράζονται μαζί μας ιστορίες που κατά την κρίση τους αποδεικνύουν είτε το μεγαλείο της ομάδας τους είτε το «στήσιμο» που έχει δεχτεί. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που θα σχολιάσουμε σήμερα.

Η ιστορία μας τοποθετείται στο τέλος του Πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973 όταν για τον τίτλο μονομαχούσαν ο «Πανθεσσαλονίκειος» και ο «Γνήσιος Γαύρος». Παρ’ ότι ο «Πανθεσσαλονίκειος» ήταν μπροστά το Πρωτάθλημα κατέληξε στον Πειραιά. Το περιστατικό που αναδεικνύει η συγκεκριμένη ανάρτηση-ρετρό αφορά στο παιχνίδι της Τούμπας με αντίπαλο την Παναχαϊκή. Πριν από το παιχνίδι ο «Γνήσιος Γαύρος» έχει έρθει ισόπαλος στην Καβάλα με την τοπική ομάδα και όλοι στην Τούμπα θεωρούν ότι το μάτς με τους Πατρινούς θα είναι μια «τυπική διαδικασία».

Αλλοίμονο, το παιχνίδι καταλήγει σε μια ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 3-5!!! Μετά τη λήξη αποκαλύπτεται ότι οι παίκτες της Παναχαϊκής είχαν «πριμοδοτηθεί» από άνθρωπο του «Γνήσιου Γαύρου» με 300 χιλιάδες Δραχμές για να κερδίσουν στην Τούμπα!! Τους έδωσαν, δηλαδή, πρίμ για να κάνουν αυτό για το οποίο τους πλήρωνε η ομάδα τους! (Περισσότερα για το παιχνίδι και το παρασκήνιο του διαβάστε εδώ).

Όχι, δεν θα μπούμε στην λογική να εξετάσουμε αν η τότε εξομοίωση της «πριμοδότησης» με την «δωροδοκία» ήταν σωστή, οπότε θα έπρεπε να υπάρξουν τιμωρίες που θα είχαν ως αποτέλεσμα το Πρωτάθλημα να μετακομίσει τελικά στην Τούμπα. Εμείς θα μείνουμε στην ουσία, η οποία είναι απολύτως ντροπιαστική για τον «Πανθεσσαλονίκειο». Η οποία ουσία είναι πολύ απλή:

Δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στην έδρα τους έναν αντίπαλο τον οποίο περίμεναν να εμφανιστεί «αδιάφορος» και να κάτσει να χάσει. Δεν είχαν εν τέλει την ποιότητα να τον κερδίσουν κυρίως γιατί αντιμετώπισαν την Παναχαϊκή απαξιωτικά και υπεροπτικά.

Το χειρότερο είναι αυτό που μόνοι τους παραδέχονταν μετά το παιχνίδι▪ πως δηλαδή με 6 επιθέσεις οι Πατρινοί τους έβαλαν 5 γκόλ!!!!!

Και μετά έχουν τα μούτρα να μιλάνε για δωροδοκία (δηλαδή, «στήσιμο») από πλευράς των «Γνήσιων Γαύρων».

Βέβαια, και η ανάγνωση από την ανάποδη του συγκεκριμένου περιστατικού είναι τουλάχιστον προβληματική. Γιατί παίκτες, παράγοντες και οπαδοί του «Πανθεσσαλονίκειου» θεωρούσαν δεδομένο ότι η Παναχαϊκή απλά θα συμμετείχε στην «γιορτή» που είχαν ετοιμάσει. Δεδομένης της βαθμολογικής της θέσης το θεωρούσαν αδύνατο να παίξουν σαν να είχαν βαθμολογικό κίνητρο. Από την άλλη και για να μην είμαστε άδικοι, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι Πατρινοί ήταν έτοιμοι ν’ αδικήσουν τον εαθυτό τους. Γιατί όπως φαίνεται χωρίς τα 300 χιλιάρικα ΔΕΝ θα έβγαζαν την απόδοση κυρίως του β’ ημιχρόνου και έτσι ΔΕΝ θα κέρδιζαν.

Τώρα το ποιος ωφελήθηκε είναι προφανές, όπως επίσης προφανές είναι και το ποιος ζημιώθηκε. Μόνο που η ζημιά ΔΕΝ περιορίζεται στο 1973, αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα όσο οι «Πανθεσσαλονικείς» θεωρούν το συγκεκριμένο παιχνίδι «δωροδοκία». Γιατί αν κάτι προκύπτει αβίαστα από το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό είναι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των επόμενων Πρωταθλητών Ελλάδας και όχι ένα «έγκλημα» σε βάρος τους.

19 Απρίλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 390 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟ» (ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ)