Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ (ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ «Π.Α.Ε. ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ
(ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ «Π.Α.Ε. ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ»)

Ο ηθοποιός όταν παίζει για μεγάλο διάστημα έναν ρόλο συχνά γίνεται ο ρόλος του. Έτσι η «νέα» του προσωπικότητα υπερισχύει της παλιάς με την τελευταία να χάνεται κάπου στο υποσυνείδητο. Η επαναφορά της τελευταίας είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που ενώ κάποιος δεν υποκρίνεται κάποιον ρόλο νομίζει ωστόσο ότι ο ρόλος που του έχει δοθεί είναι ουσιαστικός. Νομίζει, δηλαδή, ότι όντως έχει τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σ’ αυτόν. Τότε, συμπεριφέρεται σαν να είναι «κανονικός» μ’ έναν τρόπο που μπορεί και να είναι γελοίος. Από νομικής άποψης όταν κάποιος υποκρίνεται κάτι που στην ουσία ΔΕΝ είναι λέμε ότι «αντιποιείται την Αρχή». Ο Ποινικός Κώδικας μπορεί να περιορίζει την «αντιποίηση Αρχής» μόνο σ’ ότι έχει να κάνει με το Κράτος, αλλά αυτό ουδόλως μας εμποδίζει να την σχολιάσουμε ως φαινόμενο.

Μια Α.Ε. διαθέτει Δ.Σ. και αυτό με τη σειρά του έχει Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο (συχνά το ίδιο πρόσωπο έχει και τις δύο ιδιότητες). Όσο σημαντικός ακούγεται ο τίτλος του «Προέδρου», δυο φορές σημαντικότερος είναι αυτός του Διευθύνοντος Συμβούλου αφού ο τελευταίος είναι ο «γενικός κουμανταδόρος της εταιρείας». «Λύνει και δένει», κάνει τις προσλήψεις και τις απολύσεις και γενικά αυτός διοικεί λογοδοτώντας στους μετόχους. Αυτά στην θεωρία, γιατί ειδικά στην περίπτωση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. όλα τα προηγούμενα «πάνε περίπατο».

«Πάνε περίπατο» όχι μόνο γιατί οι πραγματικοί ρόλοι μέσα στην Π.Α.Ε. είναι πλήρως συγκεχυμένοι, αλλά πολύ περισσότερο επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της δεν έχει μόνο αυτή την ιδιότητα. Γενικά μιλώντας αυτό δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μην μπερδεύεις κάθε φορά ποιόν εκπροσωπείς που. Γιατί τότε εκτίθεσαι και γελοιοποιείσαι δημιουργώντας άσχημες εντυπώσεις γι’ αυτόν που πράγματι δουλεύεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι «ψιλά γράμματα» τόσο στην Χώρα μας, όσο ειδικότερα και στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Χθες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στην οποία εκτός από τους εκπροσώπους των ομάδων παρίστανται και οι εκπρόσωποι της SUPER LEAGUE. Προφανώς, ΔΕΝ επιτρέπεται κάποιος να παρίσταται με «διπλή» ιδιότητα, όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο αλλά πολύ περισσότερο γιατί θ’ αποδείκνυε «χειραγώγηση». Αυτά, όμως, για τους επαγγελματίες δικηγόρους είναι «άνευ σημασίας» και δυστυχώς δεν χάνουν ευκαιρία να μας το δείχνουν. Στην χθεσινή Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ο Μηνάς Λυσάνδρου παρέστη τυπικά ως εκπρόσωπος της SUPER LEAGUE, αλλά μίλησε σαν εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. υπερασπιζόμενος επί της ουσίας τον Μελισσανίδη. Ακόμα, όμως, κι αυτό ίσως να μην ήταν περίεργο αν πριν δεν είχε αποχωρήσει ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. και προσωπικός φίλος του «Διοικητικού Ηγέτη» Ευάγγελος Ασλανίδης. Στην περίπτωση αυτή ο Λυσάνδρου αντέδρασε ανακλαστικά και χωρίς να σκεφτεί για λογαριασμό ποιου παρίστατο.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο Λυσάνδρου κακώς απάντησε στον Χούμελ υπερασπιζόμενος την Α.Ε.Κ. και τον αφανή ιδιοκτήτη της, αφού δεν βρισκόταν με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Π.Α.Ε. εκεί. Σίγουρα το θυμόταν, αλλά από την άλλη έπρεπε να δικαιολογήσει έναντι του εργοδότη του την ανάγκη να συνεχίσει να είναι Διευθύνων Σύμβουλος. Μόνο που μ’ αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ακατάλληλος για την θέση στην SUPER LEAGUE που μόλις πρόσφατα κέρδισε και για την οποία τόσος λόγος έγινε μετά. Τώρα, αν επί της ουσίας είναι ικανός για τη συγκεκριμένη θέση αυτό θα κριθεί μόνο μετά την απομάκρυνση του (αν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν είναι υπέρ του).

Από την άλλη οι ανακοινώσεις της Π.Α.Ε. έχουν πολύ μεγάλη πλάκα, αφού αν τις καλοσκεφτείς είναι απτή απόδειξη του γεγονότος ότι όπως έχουν τα πράγματα (αλήθεια ποιος είπαμε ότι τα έφτασε εδώ που είναι τώρα;) μόνο στα λόγια μπορεί να κάνει τον «καμπόσο» μιας και στην λήψη των αποφάσεων (αλλά και στη «συζήτηση» που υποτίθεται ότι προηγείται) ΔΕΝ υπάρχει πουθενά. Έτσι, οι ανακοινώσεις της για θέματα όπως η συνέχιση της συνεργασίας του Περέιρα προκαλούν θλίψη στους ΑΕΚτζήδες (εκτός από τα «γιουσουφάκια») και γίνονται αφορμή χαράς για τους «απέναντι», γιατί πολύ απλά είναι αποδείξεις αποτυχίας. Αποτυχίας απλά και μόνο ν’ ακουστεί η φωνή της στα «κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Μιας, όμως, και μιλήσαμε για «εκπροσώπηση» και για Διευθύνοντες Συμβούλους να θέσουμε και ένα ρητορικό ερώτημα για να μην ξεχνιόμαστε:

Μπορεί ο Μηνάς Λυσάνδρου ως Διευθύνων Σύμβουλος ν’ απολύσει την Γενική Διευθύντρια Αγγελική Αρκάδη (η οποία είναι και εκπρόσωπος του σωματείου-μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.») χωρίς την έγκριση του «Διοικητικού Ηγέτη» (που ΔΕΝ έχει καμία οργανική σχέση με την Π.Α.Ε.);

Γιατί αν δεν μπορεί η απάντηση στον Χούμελ εκτός από λεονταρισμός ήταν και καραμπινάτη «αντιποίηση Αρχής».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του στην θέση του Προέδρου της SUPER LEAGUE έχει ήδη αρχίσει. Κρίμα, αν όντως έχει τα προσόντα (που δεν τα έχει δείξει στον συνεταιρισμό) που λένε. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί μετά απ’ αυτόν ο «Γαύρος του Βορρά» θα βάλει κανέναν δικό του και θα είναι ολότελα ελεύθερος ν’ αλωνίζει και εκεί εκτός της Ε.Π.Ο.

20 Ιούνη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 307 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ (ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ «Π.Α.Ε. ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ»)