Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ JEEP ΚΑΙ Ο Ο.Π.Α.Π. (ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ JEEP ΚΑΙ Ο Ο.Π.Α.Π.
(ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ)

Όταν είσαι στη Ρώμη κάνεις ότι κάνουν οι Ρωμαίοι, συνεπώς όταν έχεις (ως δημοσιογράφος εννοείται) να κάνεις με κάποιον σπουδαίο και ισχυρό ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει να είναι στα πράγματα για καιρό τον αποθεώνεις σε κάθε (μικρή και μεγάλη) ευκαιρία. Αν στην αρχή το κάνεις ως εκδούλευση (περιμένοντας ίσως και κάποια μικρή ανταπόδοση από μέρους του) στην πορεία το κάνεις για τον εαυτό σου. Είναι όπως οι χρηματιστηριακές εταιρείες όταν ανακαλύπτουν ότι κάποιος ντίλερ τους είχε (μέσω μαθηματικών μοντέλων) πειράξει τα στοιχεία και με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εμφάνιζε υπέρ-κέρδη.

Η πρώτη αντίδραση είναι να προσπαθήσουν να το συγκαλύψουν, δηλαδή να συνεχίζουν όσο μπορούν να ωραιοποιούν τα στοιχεία μέχρι τη στιγμή που δεν θα είναι πλέον δυνατό αυτό.

Θυμόμαστε όλοι μας τι γράφτηκε σχετικά με την είσοδο στην μετοχική σύνθεση του Ο.Π.Α.Π. στην αρχή και τι γράφτηκε στη συνέχεια για την χορηγία στην Α.Ε.Κ.; Θυμάστε μετά όταν κάθε τόσο εμφανίζονταν κάποιες αναφορές για την εμπλοκή των Τσέχων μετά τον Ο.Π.Α.Π. και στην Α.Ε.Κ.; (Αλήθεια τι σόι λεφτάδες έχει αυτή η μικρή χώρα της Καπιταλιστικής περιφέρειας που χρειαζόταν η συνέργεια των Τσέχων -αλήθεια που τα βρήκαν αυτοί τα λεφτά για επενδύσεις;- για ν αλωθεί ο Ο.Π.Α.Π.).

Όταν εκδόθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο για την Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» όλα μπήκαν στη θέση τους σχετικά με το ύψος της χορηγίας η οποία αφορούσε τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και το προπονητικό κέντρο των Σπάτων (βλέπε εδώ και ειδικά όσα γράφουμε για την παράγραφο 2.3.2). θεωρήθηκε το συνολικό ποσό υπερβολικό αλλά στο κάτω-κάτω το ΠΡΟΠΟ και άρα ο Ο.Π.Α.Π. δεν είναι από παλιά στην υπηρεσία του Αθλητισμού και του Πολιτισμού; Άρα και το 1 εκατομμύριο για τα Σπάτα (ονοματοδοσία για 2 χρόνια και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων) ήταν στα πλαίσια των χορηγικών προγραμμάτων του Οργανισμού.

Φαίνεται όμως πώς τόσο ο θόρυβος που ξεσήκωσε ο Γάβρος όσο και η υπαναχώρηση του από τη χορηγική συμφωνία που μόλις είχε υπογράψει με τον Ο.Π.Α.Π. ήταν πολύ βαριά πλήγματα για την εικόνα του Οργανισμού. Δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας υποτίθεται ότι οι Τσέχοι είχαν μηνύσει από πέρισυ στον «Τίγρη» να μην περιμένει πως θα υπογραφεί και νέα ανάλογη συμφωνία. Έτσι ο «Τίγρης» από πέρισυ είχε αρχίσει να ψάχνεται και σ’ αυτή του την αναζήτηση εντάσσεται και η προσέγγιση με τον Συγγελίδη, ο οποίος όταν εντάχθηκε στους χορηγούς της Α.Ε.Κ. ξεσήκωσε τον Ερασιτέχνη Γάβρο. Ο Συγγελίδης είναι και ο αντιπρόσωπος της JEEP στην χώρα μας. Όλα τα παραπάνω (όσα δεν γνωρίζαμε ήδη) τα διαβάσαμε στην ΓΑΤΑ της 20ης Αυγούστου 2014.

Σήμερα δεν θ’ ασχοληθούμε ούτε με τους όρους της συμφωνίας, ούτε με το τίμημα της. Σήμερα θα υπογραμμίσουμε την αξία της προσεκτικής δημοσιογραφίας σε αντίθεση με όσα (κατά κύριο λόγο) γράφτηκαν πέρισυ, σχολιάστηκαν ή/και υπονοήθηκαν από πλήθος δημοσιογράφων (με ή χωρίς εισαγωγικά).

Από το δημοσίευμα της ΓΑΤΑΣ φαίνεται καθαρά ότι ο «Τίγρης» «δεν λύνει και δένει» στον Ο.Π.Α.Π. Έχει μεν ένα (μικρό) ποσοστό μετοχών και φυσικά δεν μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις μόνος του. Ο Ο.Π.Α.Π. δεν ανήκει στον Μελισσανίδη. Στο σημείο αυτό αρκετοί από σας ενδεχομένως να ισχυριστείτε ότι είχε γραφτεί και από συντάκτες της Α.Ε.Κ. σχετικά με το μειοψηφικό ποσοστό του στην κοινοπραξία που πήρε τον Οργανισμό. Ακόμη και έτσι όμως σημασία έχει ότι με τα δημοσιεύματα (για την είσοδο των Τσέχων στην Α.Ε.Κ., για τους Τσέχους και το γήπεδο κ.α.), αλλά κυρίως με τα σχόλια που ακολουθούσαν καλλιεργούνταν η εντύπωση της παντοδυναμίας του Μελισσανίδη.

Προσπαθώντας να δώσουν στον κόσμο ελπίδα ύψωσαν τον Μελισσανίδη τόσο ψηλά που ότι και να έκανε (από τη στιγμή που επανέκαμψε στα κοινά της Α.Ε.Κ.) θα ήταν αποτυχία σε σχέση με όσα ο κόσμος περιμένει από αυτόν. Το γήπεδο είναι το ελάχιστο, το Διηπειρωτικό είναι ο στόχος (μέσω δυνατών και ακριβών μεταγραφών, την ίδια ώρα που θα πρέπει το εισιτήριο να είναι φθηνό). Τον έκαναν θεό την ώρα που θέλουν να τον παρουσιάζουν τόσο απλό και καθημερινό. Το κακό όμως είναι ότι «τσίμπησε» μεγάλη μερίδα ΑΕΚτζήδων οι οποίοι επιθυμώντας ρεβάνς από τους Γάβρους κυρίως περιμένουν τα πάντα από αυτόν.

Αν μας έλεγε κάποιος ότι ομάδα Β’ Εθνικής θα έπαιρνε ως τίμημα από τον βασικό της χορηγό ο οποίος θα ήταν αυτοκινητοβιομηχανία 500 χιλιάδες, θα το βρίσκαμε λογικό ειδικά με την κρίση που μέχρι πέρισυ είχε χτυπήσει τον συγκεκριμένο κλάδο. Όταν όμως η ομάδα Β’ Εθνικής είναι η Α.Ε.Κ. τότε το ποσό στους περισσότερους από τους οποίους πριν το θεωρούσαν εύλογο, θα φαινόταν τώρα λίγο. Δεν γνωρίζουμε αν η πληροφορία είναι σωστή και αν τα λεφτά είναι αυτά και λίγο μας νοιάζει στην τελική. Το ζήτημα είναι να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε γιατί ακούστηκαν υπερβολές ότι το τίμημα είναι 2 εκατομμύρια (αλήθεια για πόσα χρόνια;) κάτι που κατά τη γνώμη μας προσβάλλει τη νοημοσύνη των ΑΕΚτζήδων.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο Μελισσανίδης δεν είναι ούτε υπεράνθρωπος ούτε και παντοδύναμος. Ο «Τίγρης» χρειάζεται τη βοήθεια μας ακριβώς γιατί δεν είναι παντοδύναμος ή θεός. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε πως «ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι σκληρός» και πώς δεν δίνονται στη συγκυρία αυτή λεφτά τόσο εύκολα. Πρέπει τέλος να καταλάβουμε πως ο κυριότερος «χορηγός» μιάς ομάδας είναι ο κόσμος της, ο οποίος αξίζει σεβασμού τόσο απ’ όσους διοικούν την ομάδα όσο και απ’ όσους υποτίθεται ότι τον ενημερώνουν.

 

Υ.Γ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σχόλιο που αναρτήθηκε στο blog SPORTS TRIUNFO (βλέπε εδώ) το οποίο είναι πάντα πολύ καλά ενημερωμένο. Φαίνεται να γνωρίζουν περισσότερα απ' όσα λένε. Ελπίζουμε να μοιραστούν και τις υπόλοιπες πληροφορίες μαζί μας γρήγορα, γιατί κάνει κακό στην υγεία να σε τρώει η αγωνία καλοκαιριάτικα.  

 

25 Αυγούστου 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8509 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ JEEP ΚΑΙ Ο Ο.Π.Α.Π. (ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ)