Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ» ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ» ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Χωρίς λεφτά ΔΕΝ γίνεται τίποτα. Η αλήθεια αυτή είναι γνωστή από την Αρχαιότητα. Δεν είναι μόνο που ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο. και Πρόεδρος του ερασιτέχνη έχει βγει στη γύρα για λεφτά. Ούτε η οικονομική ασφυξία των «ερασιτεχνικών» τμημάτων κάθε συλλόγου. Είναι πολύ περισσότερο που η συνδρομή για την διάσωση μιας Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον οπαδισμό του ενδιαφερόμενου «διασώστη». Είναι πολύ περισσότερο που όλοι όσοι εκφράζουν την επιθυμία να «διασώσουν» μια ομάδα έχουν «στο πίσω μέρος του μυαλού τους» άλλα πράγματα. Πράγματα που έχουν σχέση με το πως θα βγάλουν λεφτά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά, η τέτοια όρεξη τους δεν είναι αδικαιολόγητη. Κάθε άλλο μάλιστα, όταν το ποδόσφαιρο και σε μικρότερο βαθμό το μπάσκετ φαίνεται μέσω των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων να «μοιράζουν λεφτά». Αρκεί να…

Ο Ιβάν Σαββίδης για τους δικούς του λόγους έχει βάλλει πολλά λεφτά στην Π.Α.Ε. Θα μπορούσε με πολύ λιγότερα να «σώσει» και το μπάσκετ. Όμως, δεν το έχει κάνει και απ’ ότι φαίνεται ΔΕΝ πρόκειται. Γιατί αυτό που μετρά για τον Σαββίδη (και τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ομάδας) είναι πόσο εύκολα και γρήγορα θα πάρει πίσω τα λεφτά που βάζει. Γιατί κανείς τους δεν βάζει λεφτά επειδή απλά «αγαπάει την ομάδα». Μόνον οι οπαδοί κάνουν κάτι τέτοιο. Από την άλλη στο ποδόσφαιρο υπάρχει και αυτό το ενοχλητικό F.F.P., κάτι που σημαίνει πως δεν βοηθά πολύ να έχεις έναν λεφτά ιδιοκτήτη αν δεν έχει υψηλά έσοδα (πραγματικά και όχι εικονικά) η ομάδα.

Αν, όμως, για το ποδόσφαιρο και τα όσα θα ζήσει ο «Γαύρος του Βορρά» φέτος και τα επόμενα χρόνια ευθύνεται το F.F.P. της U.E.F.A. για το μπάσκετ (που δεν έχει τέτοια, τουλάχιστον στα Εθνικά Πρωταθλήματα) τι φταίει και δεν «σώζει» ο Ιβάν την ομάδα; Δεν το «διασώζει» γιατί όσα και να ξοδέψει (πρωτίστως πληρώνοντας όλα τα χρέη και στην συνέχεια καλύπτοντας το κόστος λειτουργίας του) ΔΕΝ θα μπορέσει ακόμα και αν παίζει στους Τελικούς του Πρωταθλήματος να παίξει στην Ευρωλίγκα. Την Ευρωλίγκα η οποία μοιράζει τα «χοντρά λεφτά» καταστρατηγώντας κάθε έννοια εμπορικού ανταγωνισμού (και μένοντας για την ώρα ατιμώρητη). Επιπλέον, τα έσοδα από το Πρωτάθλημα είναι ανεπαρκή για τη συντήρηση μιας ομάδας που στοχεύει την κορυφή (όσο τουλάχιστον αυτή ΔΕΝ συμμετέχει στην Ευρωλίγκα). Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει και κανένα άλλο ιδιοκτησιακό σχήμα.

Κλείνοντας το σημερινό κείμενο έχει σημασία ν’ απομυθοποιήσουμε όλους τους ιδιοκτήτες Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Την ευκαιρία γι’ αυτό μας προσφέρει πολύ περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Ιβάν Σαββίδης που διαπραγματεύτηκε νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ. με υψηλότατο τίμημα. Προφανώς και ο ίδιος γνώριζε ότι τα λεφτά που ζητούσε από την Ε.Ρ.Τ. ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά στην αγορά. Γιατί αν υπήρχαν θα ήταν πολύ μεγάλο κορόιδο να χαρίσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας του στην Κρατική Τηλεόραση. Αφού και ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης καναλιού «Εθνικής εμβέλειας» θα μπορούσε να δώσει αυτός (μέσω του καναλιού του) τα λεφτά στον «Γαύρο του Βορρά» και να βγάλει κιόλας κέρδος. Κέρδος που θα τον διευκόλυνε να πληρώσει τα μέχρι σήμερα «φέσια» του.

Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν πληρώνει τα Χρέη της επιχείρησης του (για τα οποία ευθύνονται όσοι έχουν δικαίωμα υπογραφής και όχι οι μέτοχοι) αν αυτή δεν εισπράττει. Προφανώς, ο Ιβάν αλλιώς τα είχε υπολογίσει (μήπως του τα παραφούσκωσαν κάποιοι για ν’ ανοίξει το κανάλι;) και αλλιώς του έχουν έρθει. Να δούμε πόσο θα τον επηρεάσουν ως «επιχειρηματία» όσα ακούγονται από Ρωσία μεριά σχετικά με τα ευρήματα από ελέγχους της Εφορίας σε καπνοπαραγωγούς από τους οποίους αγοράζει ο Ιβάν.

Υ.Γ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ποδοσφαιρική σεζόν που έρχεται καθώς θα είναι η πρώτη μετά από όσα κατέστησαν τον Ιβάν τον «Κοσκωτά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.». Όχι, τίποτα άλλο αλλά να δούμε πόσο εύκολα είναι δυνατόν να προσαρμοστεί ένας «επιχειρηματίας» (και ο στρατός από τα «γιουσουφάκια» του) στα νέα πολιτικά δεδομένα.        

18 Ιούλη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 899 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ» ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)