Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ ΤΑΡΑΤΤΕ (ΕΥΛΟΓΕΣ ΜΕΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ ΤΑΡΑΤΤΕ
(ΕΥΛΟΓΕΣ ΜΕΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ)

Μέσα στον γενικότερο χαμό που έχει προκαλέσει η «πανδημία του κορονοϊού» κάθε διοργανώτρια αρχή προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Προσπαθεί εκτιμώντας την κατάσταση σε συνάρτηση με την ενδεχόμενη χορηγική χασούρα να βρει τις καλύτερες δυνατές ημερομηνίες για να συνεχίσει από κει που σταμάτησε ή να τροποποιήσει αναλόγως το πρόγραμμα της. Στο πλαίσιο αυτό έκανε τα κουμάντα της και το μπασκετικό CL (βλέπε εδώ). Αυτή η απόφαση αν και επιβεβλημένη από τη λογική προκάλεσε αντιδράσεις. Αντιδράσεις δικαιολογημένες μεν, αλλά από μια άποψη άσχετες με το πρόβλημα που καλούνταν να λύσει το CL. Το μόνο σίγουρο είναι πως την τελική επιδοκιμασία (ή αποδοκιμασία) θα την δώσει η ίδια η πραγματικότητα.

Ο εύλογος αντίλογος στην απόφαση για final-8 τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη εκπροσωπήθηκε από τον Γ. Κογκαλίδη (βλέπε εδώ). Ο Γιώργος που λέτε αναρωτιέται για την αξία της κατάκτησης του CL της σεζόν 2019-2020 από τις νέες ομάδες (μετά τις προσθαφαιρέσεις) που θα έχουν σχηματιστεί για την νέα σεζόν (2020-2021). Για να ενισχύσει την άποψη του φέρνει κάποια πιθανά και γλαφυρά παραδείγματα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τις απαντήσεις στον αντίλογο του Κογκαλίδη θα τις δώσει (εκ των υστέρων) η ίδια η ζωή. Μόνο που οι απαντήσεις αυτές θ’ αργήσουν κάμποσο να δοθούν. Από την άλλη θα μπορούσαμε να προβούμε σε μερικές «λογικές» υποθέσεις. Για παράδειγμα μπορεί οι ομάδες του final-8 να μην έχουν λόγω της ύφεσης που προκαλεί η «πανδημία του κορονοϊού» τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφές. Θα μπορούσε για παράδειγμα η Α.Ε.Κ. να έχει μέχρι τότε την τελευταία (λόγω Μιλόσεβιτς) «απαγόρευση διεθνών μεταγραφών». Ή, τέλος, θα μπορούσε να μην ισχύσει τίποτα από τα προηγούμενα και την απάντηση να την δώσει η ίδια η πανδημία. Γιατί κανείς (ούτε και ο Κογκαλίδης) δεν ξέρει αυτή τη στιγμή αν όταν (και με όποιο τρόπο) τελειώσει η κατάσταση που βιώνουμε οι ομάδες θα έχουν βγει αλώβητες (χωρίς θανάτους αθλητών τους) για να έχει βάση όλη αυτή η συζήτηση.

Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό χωρίς όμως το άγχος για την πληρωμή των πριμ και τις απονομές μοιράστηκε μαζί μας και ο Γιώργος Φιλέρης μ’ αυτό του το κείμενο. Η διαφορά στο ύφος και την επιδίωξη τους είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Ίσως αν ο Κογκαλίδης συνειδητοποιούσε πως η προσέγγιση της FIBA είναι η περισσότερο «λογική» (ή αν θέλετε η λιγότερο παράλογη) αυτή τη στιγμή και πως κατά πάσα πιθανότητα θ’ αναγκαστεί να την ενστερνιστεί και η Ευρωλίγκα να είχε γράψει περίπου όπως ο Φιλέρης.

Πάντως από τη στιγμή που όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες γνωρίζουν από τώρα τι πρόκειται να γίνει, τόσο αυτές όσο και οι παίκτες τους έχουν καιρό να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οπότε η τελική ευθύνη περνά από την FIBA στις ομάδες και τους παίκτες. Το πλέον ενδιαφέρον από δω και πέρα είναι να δούμε σε τι κατάσταση (κυρίως ψυχολογική) θα είναι οι Ιταλικές και Ισπανικές ομάδες μπάσκετ.

Παρά το γεγονός ότι το ερώτημα που έθεσαν οι Γιώργηδες δεν έχει αυτή τη στιγμή καμία απάντηση, ωστόσο δεν είναι άσκοπο έστω και ως «υπόθεση εργασίας». Δυστυχώς, όμως, όταν τέτοια κείμενα όπως του Κογκαλίδη πέσουν στα χέρια ανυποψίαστων στελεχών της αθλητικής κοινότητας μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας όταν το κείμενο του Κογκαλίδη έπεσε στα χέρια του υιού Θεοδωρίδη εκείνος «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του». μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του (αλλά όχι και την αυτοκυριαρχία του) άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας φωνάζοντας:

«Τόσα χρόνια που κάναμε λανθασμένα του Σούπερ Καπ στην αρχή της επόμενης σεζόν δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να μας ανοίξει τα μάτια; Τέτοια ανικανότητα πια;».

Δεδομένου ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί το συμβάν και να μάθουμε αν η UEFA σκοπεύει να μεταθέσει στο τέλος αυτής της σεζόν τον αγώνα μεταξύ της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και της κατόχου του EUROPA δεν έχει νόημα να εικάσουμε τίποτα σχετικά. Το μόνο σίγουρο (αν ισχύει το ανεπιβεβαίωτο συμβάν) είναι πως στην UEFA υπάρχει έλλειμμα σοβαρών και άξιων μυαλών, ικανών να διευθύνουν το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την αποτυχία τους στη Χώρα μας.

03 Απρίλη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 557 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ ΤΑΡΑΤΤΕ (ΕΥΛΟΓΕΣ ΜΕΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ)