Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.; (Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.;
(Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ)

Την προηγούμενη Δευτέρα 30 Μάρτη έπεσα πάνω σ’ αυτό το κείμενο του Παναγιώτη Αλιατά ο τίτλος του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για ότι ακολουθεί. Ο Παναγιώτης, λοιπόν, προσπαθεί να κοστολογήσει την «επιστροφή στην κανονικότητα» της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Κ. Ωστόσο, όπως θα δούμε η «κανονικότητα» έχει άλλο περιεχόμενο στα μάτια ενός οπαδού και άλλο σ’ αυτά ενός ιδιοκτήτη. Για τον οπαδό της Α.Ε.Κ. προέχει η (ποιοτική) κάλυψη όλων των κενών που από την επάνοδο της στην Α’ Εθνική έχει η ομάδα ταυτόχρονα με την κάλυψη των κενών που θα δημιουργήσουν τυχόν πωλήσεις παικτών. Για τον ιδιοκτήτη της Α.Ε.Κ. όλα τα παραπάνω θα ήταν καλό (για την ομάδα) αν γίνονταν με το μικρότερο κόστος (ει δυνατόν με παίκτες που θα πλήρωναν για να παίξουν).

Αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Κ. έχει δύο παίκτες με δικαίωμα αγοράς τους. Ο ένας είναι ο πολλά υποσχόμενος (με βάση όσα έχει δείξει ως τώρα) Σιμάνκι και ο άλλος είναι ο Αραούχο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον προβληματικό ως χαρακτήρας Βράνιες ο οποίος είναι δανεικός από την ομάδα που της τον πουλήσαμε. Με βάση τα συμβόλαια που η Α.Ε.Κ. έχει υπογράψει πρέπει να πληρωθούν και για τους δύο 4,2 εκ. Ευρώ.

Για οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ομάδα που σέβεται τον εαυτό της (άρα και τους οπαδούς της) στην οποία αυτοί οι δύο παίκτες θα έκαναν τα χρήματα αυτά θα δίνονταν έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε αυτή (η Α.Ε.Κ.) συμφώνησε σ’ αυτά τα ποσά. Βέβαια, από τη στιγμή της συμφωνίας ως σήμερα έχει παρεμβληθεί ο κορονοϊός και η παύση των πρωταθλημάτων (άρα και των Εσόδων). Λογικό είναι η Α.Ε.Κ. να επιχειρήσει στο νέο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μια μείωση των ποσών. Από την άλλη αυτή είναι μια πάγια τακτική «της Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη» (σιγά μη τον πιάσουν κορόιδο τα «γατάκια»).

Υπογράφει, λοιπόν, σ’ ένα ποσό αγοράς για να πάρει τον παίκτη και μετά παζαρεύει αν και πόσα θα δώσει αν τον αγοράσει. Προφανώς, μετά από λίγο αυτή η τακτική γίνεται σ’ όλους γνωστή και έτσι δυσκολεύεσαι να βρεις καλούς (δανεικούς με επιλογή αγοράς) παίκτες. Είναι σαν να πηγαίνεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και με την καταβολή μιας εγγύησης να παίρνεις το αυτοκίνητο για test drive και αν μείνεις ευχαριστημένος να το αγοράσεις. Μετά από λίγο καιρό μόνον οι πιο φτηνές μάρκες θα σε δέχονται.

Με τέτοια προσέγγιση η μόνη λογική επιδίωξη είναι η δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα του Μαρινάκη. Δεύτερη εξ’ αιτίας της αναγκαστικής ποιοτικής συρρίκνωσης του ρόστερ της ομάδας του Ιβάν ελέω FFP.

Όλα τα προηγούμενα είναι τόσο προφανή που σπάνε και το γλωσσικό φράγμα που χωρίζει εμάς και τους Ιταλούς. Γι’ αυτό και αυτή η τοποθέτηση του μάνατζερ του Καρέρα. Γιατί ακόμα και ένας δευτερό-τριτος προπονητής από ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως το Ιταλικό δεν «ψήνεται» να είναι σε μια ομάδα που δεν έχει τους απαιτούμενους παίκτες για να την αναδείξει και ν’ αναδειχθεί μαζί της. Οπότε ψάχνεται μέχρι τη τελευταία στιγμή. Στο κάτω-κάτω για τον Καρέρα η Α.Ε.Κ. είναι από την αρχή μια «καβάτζα». Τίποτα άλλο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί με τη συγκεκριμένη οικονομική προσέγγιση μόνον όταν οι πλανήτες είναι ευθυγραμμισμένοι μπορείς να κάνεις κάτι.

Άλλωστε και το παρελθόν έχει αποδείξει ότι για να μεγαλουργήσεις δεν χρειάζεσαι μια Πόρσε (Καρέρα) όταν τα καλύτερα σου (από άποψη τίτλων) τα έχεις καταφέρει με ένα Ζάσταβα (Μπάγεβιτς). Capisci?

 

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνεις Παναγιώτη το ποσό που αντιστοιχεί από την οπτική σου στην «κανονικότητα» της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Κ. είναι πολύ μεγαλύτερο από 4,2 εκ. Ευρώ.

06 Απρίλη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1012 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.; (Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ)