Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» (ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΒΑΝ ΦΛΙΤ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
(ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΒΑΝ ΦΛΙΤ)

Από μια ηλικία και μετά είναι δύσκολη η εύρεση μιας ικανοποιητικής και καλοπληρωμένης εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αθλητές, και άνθρωποι του θεάματος καταντούν να εξαργυρώνουν την υστεροφημία τους με βουλευτικές θέσεις είτε εδώ είτε στις Βρυξέλες. Για τους συγκεκριμένους οι ηγεσίες των κομμάτων λειτουργούν σαν «γραφεία ευρέσεως εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. στα οποία «Σύμβουλοι Εργασίας» τους βοηθούν να βρουν την νέα τους απασχόληση. Προφανώς, αυτή η συνεργασία πολιτικών ηγεσιών με ανθρώπους που έχουν κάποια υστεροφημία στον χώρο τους έχει ως αποκλειστικό κίνητρο την επιδίωξη της νίκης στις εκλογές. Έτσι, όταν για κάποιους λόγους οι ηγεσίες κρίνουν ότι η συνεργασία έχει φτάσει στο τέλος της είτε την τερματίζουν, είτε βρίσκουν κάποιο άλλο μετερίζι για τον διάσημο τους.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω καταλάβει τι κάνει στην Ευρωβουλή ο Θοδωρής Ζαγοράκης (ο οποίος διάγει την δεύτερη θητεία του). Αν δε δεν είχε κάνει και τον θόρυβο σχετικά με την στάση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για το «Μακεδονικό» που οδήγησε και στην διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΕΝ θα είχα πάρει χαμπάρι ότι ήταν Ευρωβουλευτής (πόσο καιρό μετά την εκλογή τους θυμάσαι τους Ευρωβουλευτές;). Εσχάτως τ’ όνομα του ακούγεται για την Προεδρία του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. Δεδομένης της διαφοράς κύρους και μισθού μεταξύ των δύο θέσεων θα ήταν μεγάλη υποβάθμιση αν θα έπρεπε ν’ αφήσει τις Βρυξέλες για του Γουδή. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την πρόταση ν’ αναλάβει την Ε.Π.Ο.

Είναι υποχρεωμένος γιατί ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας που κέρδισε το EURO είναι ο ιδανικός ν’ αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Έτσι ικανοποιείται το αίτημα που συχνά-πυκνά διατυπωνόταν ν’ αναλάβουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας «άνθρωποι του ποδοσφαίρου». Προφανώς, η επιλογή του είναι η ιδανική και για δύο ακόμη λόγους. Ο ένας είναι ότι ήδη συνεργάζεται με την Ν.Δ. Ο άλλος (πρέπει να) είναι πως ο Θοδωρής δεν δίνει την εικόνα ότι δεν θ’ ακούει τι θα του λέει ο «προπονητής» του να κάνει. Στο κάτω-κάτω εδώ και πολλά χρόνια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. «εκτελεί εντολές».

Για την κυβερνητική υποψηφιότητα του Θοδωρή χρειάστηκε να εργαστούν πολλοί μεταξύ των οποίων οι Αυγενάκης, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης! Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ (βλέπε εδώ) οι δύο τελευταίοι μίλησαν με τον Θοδωρή αφενός για να τον ενημερώσουν και αφετέρου για να βρουν τ’ άτομα που θα στελεχώσουν το Δ.Σ. Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την Ε.Π.Ο. ήταν ο καλύτερος και πιο εύσχημος τρόπος για ν’ αλωθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. η Ομοσπονδία. Όταν το σχέδιο ολοκληρωθεί οι δύο Πόντιοι θα μείνουν (όπως φαίνεται) με την όρεξη. Επιπλέον ο «Γαύρος του Βορρά» δεν θα έχει τι να πει μιας και ο Ζαγοράκης υπήρξε εκτός από παίκτης και Πρόεδρος του. Και η Α.Ε.Κ. όμως δεν θα μπορέσει να φέρει αντιρρήσεις μιας και ο Θοδωρής είχε μια επιτυχημένη θητεία και σ’ αυτή. Έτσι για την δημιουργία του «σωστού κλίματος» για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη η Εφέσεων της Ε.Π.Ο. ΔΕΝ θα μπορούσε παρά ν’ αθωώσει την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Από τα παραπάνω είναι προφανές πως οι Αυγενάκη, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης λειτούργησαν στην περίπτωση αυτή ως «Σύμβουλοι Εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. Δυστυχώς, την προσπάθεια που κατέβαλαν για λογαριασμό του Θοδωρή δεν μπορούμε να περιμένουμε πως θα την κατέβαλαν για οποιονδήποτε από εμάς. Σε κάθε περίπτωση όταν διάβασα τον τίτλο του ρεπορτάζ στο οποίο παραπέμπω παραπάνω δεν μπορούσα να μην αισθανθώ ότι ο Μητσοτάκης σαν άλλος Π. Κανελλόπουλος ανακοίνωνε στον Ζαγοράκη: «Αρχηγέ (της Εθνικής ομάδας του 2004) ιδού η Ε.Π.Ο. σας.».

Βέβαια, αν θα θέλαμε να είμαστε ιστορικά ακριβείς ο Κανελλόπουλος είχε απόλυτο δίκιο να πει στον Βαν Φλιτ πως ο Ελληνικός Στρατός του 1945 ήταν «δικός του» μιας και ο αριθμός των «στρατιωτών υπό τα όπλα», ο εφοδιασμός τους με υλικό και συνεπώς η μαχητική του ικανότητα ήταν απόλυτα εξαρτώμενα από τα χρήματα που θα έδιναν οι Αμερικανοί (οι οποίοι είχαν αναλάβει από τους Βρετανούς τη συντήρηση του). Ώστε ο ελληνικός Στρατός της περιόδου 1945-1949 ήταν από κάθε άποψη ο «στρατός του βαν Φλιτ» (στον οποίο το 1946 ανατέθηκε η αρχηγία της Κοινής Συμβουλευτικής Ομάδας των Η.Π.Α. και η διαχείριση της «στρατιωτικής βοήθειας» των 400 εκ. Δολλαρίων). Στην περίπτωση του Ζαγοράκη μόνο καταχρηστικά μπορούμε να κάνουμε αυτό τον παραλληλισμό.

Σε κάθε περίπτωση η βασική διαφορά των δύο γεγονότων είναι πως αν ο Βαν Φλιτ ήταν αυτός που θα βοηθούσε στην αναδιοργάνωση του Ε.Σ., ο Ζαγοράκης από την άλλη δεν είναι τόσο απαραίτητος για την αναδιοργάνωση και την προσαρμογή στην νέα εποχή της Ε.Π.Ο. Αυτή, έχει αποφασιστεί και οργανωθεί στα κυβερνητικά γραφεία. Ο Θοδωρής απλά θα βάζει την υπογραφή του.      

20 Φλεβάρη 2021
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 57 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» (ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΒΑΝ ΦΛΙΤ)