Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ
(ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ)

Προφανώς και υπάρχουν πολλές αφορμές για να τα βάλει κάποιος με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Από αιτίες δεν χρειάζεται παραπάνω από μια-δυό. Κατ’ αρχάς είναι κυβερνητικός και μάλιστα της Ν.Δ. και όχι των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που τους είχε στο τσεπάκι το αφεντικό. Και αυτό το τελευταίο είναι το πιο κρίσιμο για δημοσιογράφους που έχουν «αρχές», οι οποίες μάλιστα είναι και «αδιαπραγμάτευτες». Τι γίνεται, όμως, όταν οι «αρχές» συγκρούονται με τις εντολές των δημοσιογράφων μας (οι οποίοι εκτός του ότι είναι υπηρέτες και προστάτες της «Ελευθεροτυπίας» είναι και υπάλληλοι ενός εργοδότη); Τότε συμβαίνει να υπερισχύει η υπακοή στο αφεντικό από την υπεράσπιση των αρχών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μάρτη 2021 ανέβηκε στο www.sdna.gr αυτό το κείμενο με το οποίο ο ανώνυμος συντάκτης του (SDNA Newsroom) πανηγύριζε γιατί ο κυβερνητικά στηριζόμενος υποψήφιος για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας έχασε πανηγυρικά. Αυτό ήταν και το μόνο που ένοιαζε τον συντάκτη του κειμένου. Στο ίδιο κείμενο ο συντάκτης του μας πληροφορεί και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ήττες, ενώ δεν παραλείπει να μας ενημερώσει και για τον νικητή (συγγνώμη νικήτρια) των εκλογών.

Στην Προεδρία της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εκλέχτηκε η Νίκη Αναστασίου η οποία το προηγούμενο διάστημα κατείχε την θέση της Γραμματέως της Ομοσπονδίας. Είναι δε η ίδια που μετά τις αποκαλύψεις της Μαρίας Μπεκατώρου είχε κάνει μια-δυό αμφιλεγόμενες αναρτήσεις στα «κοινωνικά δίκτυα» (βλέπε εδώ). Είναι αυτή που πήρε από τον πρώην Πρόεδρο το χρίσμα καθώς εκείνος εξαιτίας των σε βάρος του καταγγελιών της Μπεκατώρου (που αρχειοθετήθηκαν λόγω της παραγραφής) δεν μπορούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ώστε η Νίκη Αναστασίου που νίκησε τον υποψήφιο του Αυγενάκη είναι η διάδοχος του ανθρώπου που κατήγγειλε η Μπεκατώρου, οι καταγγελίες της οποίας έγιναν σε διαδικτυακή ημερίδα της Γ.Γ.Α. και άρα σε συνεννόηση με τον Λευτεράκη ο οποίος και προσπάθησε να τις κεφαλαιοποιήσει εκλογικά. Έτσι με τον αποτέλεσμα των εκλογών της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας δεν έχασε μόνον ο Αυγενάκης. Έχασε και η Μπεκατώρου, της οποίας ήταν γνωστό από την αρχή ότι οι καταγγελίες μόνον ηθική βλάβη θα μπορούσαν να προκαλέσουν μιας και επέλεξε να τις κάνει μετά την παραγραφή του αδικήματος και στην πολύ ύποπτη προεκλογική περίοδο για την Ομοσπονδία.Ώστε η Νίκη Αναστασίου ΔΕΝ νίκησε ΜΟΝΟ τον Αυγενάκη παρά νίκησε και την Μπεκατώρου. Ωστόσο, αυτό «απέτυχαν» να το σημειώσουν οι δημοσιογράφοι του www.sdna.gr απλώς και μόνον γιατί ΜΟΝΟ για τον Αυγενάκη έχουν «συμβόλαιο» (και αυτό ανεξάρτητα από την αξία ή όχι του συγκεκριμένου πολιτικού ανδρός). Σε κάθε περίπτωση η δημοσιογραφική κάλυψη του αποτελέσματος των εκλογών κάθε άλλο παρά πλήρης ήταν.

Τελικά, αν κάτι έχει αξία (όχι μόνο δημοσιογραφική) είναι ν’ αναρωτηθούν τα τζιμάνια της δημοσιογραφίας και υπερασπιστές «αρχών» τι ψήφισαν αυτοί που έδωσαν την μεγαλειώδη νίκη στην Νίκη Αναστασίου και κυρίως ποιους και γιατί καταψήφισαν. Σε κάθε περίπτωση ο Αυγενάκης και η Ν.Δ. δεν κατάφεραν να ελέγξουν διοικητικά την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας την οποία τώρα καλούνται να ελέγξουν οικονομικά. Στο τέλος της ημέρας το μόνο (εκτός της υστεροφημίας της) που κατάφερε η Μπεκατώρου ήταν να απενοχοποιήσει κάποιους να καταγγείλουν (πάντα εκ των υστέρων και αφού είχαν κάνει την δουλειά τους) τις δικές τους ιστορίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να έρθει το αποτέλεσμα που προσδοκούσε ο πάτρωνας της στην περίπτωση αυτή Αυγενάκης.

Όσο για τους δημοσιογράφους με «αρχές» μπορούν πάντα να προσδοκούν πως θα υπάρξουν περιπτώσεις στο μέλλον που η χλεύη σε βάρος της Ν.Δ. και του Αυγενάκη θα ταυτίζεται με κάποια από τις «αρχές» τους. Απλά τούτη τη φορά δεν ήταν τυχεροί.

Ωστόσο, για το ζήτημα αυτό το μόνο πλήρες κείμενο που βρήκα ήταν αυτό (το οποίο μέχρι ν' ανέβει το κείμενο μας το είχαν -γιατί άραγε;- κατεβάσει). Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ξεκάθαρη παραδοχή από αυτό το κείμενο για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα των αποκαλύψεων της Μπεκατώρου στο χρονικό σημείο που αυτές έγιναν. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη απόδειξη από τις εκλογές στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και αυτών της Ε.Π.Ο. για το γεγονός ότι μόνο επικοινωνιακά ΔΕΝ κερδίζονται εκλογές. Έτσι, στην ιστορία αυτή η Μπεκατώρου (άγνωστο με ποια ανταλλάγματα) άφησε να γίνει «εργαλείο» στα χέρια της Κυβέρνησης προκειμένου αυτή να κάνει την δουλειά της.

Υ.Γ. Πάντως αν είναι να κάνουν ένα αφιέρωμα στις μεγαλύτερες αποτυχίες σε εκλογές Ομοσπονδιών ας βάλουν στη λίστα και αυτή την περίπτωση, η οποία αφορά την πλέον αποτυχημένη προσπάθεια ΝεοΔημοκρατών να πάρουν τον έλεγχο μιας Ομοσπονδίας. Επιπλέον στην αποτυχημένη αυτή προσπάθεια εμπλέκεται και η Α.Ε.Κ.           

03 Απρίλη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 175 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ)