Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ (OI ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ
(OI ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)

Δεδομένου πως μόνος σου είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να πετύχεις πολλά, η «οργάνωση» θεωρούνταν το πρώτο βήμα για να καταφέρεις κάτι. Ωστόσο, όπως απέδειξε πολύ σκληρά η Ιστορία όσο δύσκολο είναι μοναχός σου να καταφέρεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και το σύνολο, άλλο τόσο εύκολο είναι να ελεγχθείς, να απονευρωθείς και τελικά να καταλήξεις ένα ακόμη νούμερο μέσα στην «οργάνωση». Την «οργάνωση» επέλεξε και μια μερίδα των οπαδών των ομάδων αποκτώντας έτσι μια στενότερη και πιο δυναμική σχέση μ’ αυτές. Όπως, όμως όλα τα πράγματα στη ζωή αυτού του είδους η σχέση εκτός από τα όποια θετικά της δημιουργούσε (και δημιουργεί) αρκετά προβλήματα.

Στο σημερινό κείμενο, ωστόσο, μας ενδιαφέρει μόνο η όψη της εσωτερικής λειτουργίας των «οργανωμένων» και ειδικότερα αυτών της Α.Ε.Κ. και του «Γαύρου του Βορρά». Και οι δύο ομάδες τη σεζόν που τελείωσε δεν κατάφεραν ν’ ανταγωνιστούν τον «γνήσιο Γαύρο». Ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη κατάφερε να τον κερδίσει στον Τελικό Κυπέλλου σώζοντας έτσι στο τέλος μέρος της χρονιάς και των προσδοκιών με τις οποίες την άρχισε. Προσφάτως και παρά την επιτυχία της αυτή υπήρξε μια τάση «εσωστρέφειας» με αφορμή την αλλαγή προπονητή και την επάνοδο του «προδότη» Λουτσέσκου.

Στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. οι οπαδοί της αντέδρασαν στην αγωνιστική της απαξίωση από τον Ιδιοκτήτη πλέον Μελισσανίδη με την ανάρτηση ενός πανό μέσα στο γιαπί του νέου γηπέδου. Ωστόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων η ORIGINAL τήρησε «σιγή ασυρμάτου» εκτός και αν έπρεπε να τα βάλει με τον Αυγενάκη. Για να βρούμε μια ανακοίνωση της για την κατάσταση στην Α.Ε.Κ. πρέπει να πάμε ένα χρόνο πίσω (βλέπε εδώ).

Από την άλλη οι «οργανωμένοι» του «Γαύρου του Βορρά» εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση σχετικά με αυτά που κρίνουν ότι «πληγώνουν» την ομάδα τους και πρέπει να διορθωθούν. Δεν γνωρίζω αν η απόσταση από την Θεσσαλονίκη στην οποία βρίσκεται ο Ιβάν διευκολύνει τους συνδεσμίτες του «Γαύρου του Βορρά» να γράψουν όσα γράφουν και να του κάνουν κριτική. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζουν ένα τέτοιο κείμενο.

Σκοπός μου δεν είναι να κάνω μια σύγκριση μεταξύ των δύο οργανώσεων. της ουσίας και οι δύο ενδιαφέρονται καθεμιά με τον τρόπο της για την ομάδα που αγαπά. Αυτό, όμως, το ενδιαφέρον πρέπει και ν’ αποδεικνύεται έναντι των υπολοίπων, αν όχι για κανένα άλλο λόγο τουλάχιστον για να δικαιολογεί την ύπαρξη και τη λειτουργία της ίδιας της οργάνωσης. Δυστυχώς, στο ζήτημα αυτό φαίνεται να είναι πιο «δραστήρια» η «Θ.4» την ίδια στιγμή που η ORIGINAL από καιρό δίνει την αίσθηση της «ουράς του Μελισσανίδη» (μια εντύπωση που αδικεί το παρελθόν της).

Το ενεργό ενδιαφέρον όλων των οπαδών (και όχι μόνο των «οργανωμένων») για τα διοικητικά και οικονομικά ζητήματα της ομάδας τους που έχουν άμεσες επιπτώσεις στο αγωνιστικό θα έπρεπε να είναι δεδομένο. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει μόνον όταν είναι πολύ αργά. Οι «οργανωμένοι» δεν υπάρχουν για να «στηρίζουν» χωρίς κριτική (ή με επιφανειακή κριτική όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο) τον εκάστοτε ιδιοκτήτη λέγοντας ψέματα στον εαυτό τους ότι είναι αφιερωμένοι στην «ιδέα» ανεξαρτήτως των προσώπων που την διοικούν και την στελεχώνουν ή πως η «δουλειά» τους είναι στην εξέδρα. Γιατί έτσι απλώς κάνουν τα πράγματα να χειροτερέψουν. Το παράδειγμα των οπαδών της Λίβερπουλ που πλέον απέκτησαν και πρόσβαση στην Διοίκηση της ομάδας πρέπει να γίνει μάθημα και υπόδειγμα για όλους τους υπόλοιπους.

 

07 Ιούνη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 159 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ (OI ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»)