Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΕΚΠΤΩΤΗ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΥΠΕΤΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» (ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ» ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΚΠΤΩΤΗ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΥΠΕΤΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»
(ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ» ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ)

Χθές το βράδυ στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. η έκπτωτη «Βασίλισσα» του Ελληνικού Μπάσκετ νίκησε για 3η φορά στη σειρά των Μικρών Τελικών της Α1 τον Προμηθέα Πάτρας και με τελικό σκορ 3-1 κατέκτησε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα πίσω από Λαύριο και Π.Α.Ο. Δεδομένης της εξέλιξης της φετινής σεζόν, η οποία είχε ξεκινήσει με τόσες προσδοκίες, το τελείωμα είναι μετρίως καλό. Όχι επειδή η 3η θέση είναι τιμητική για την «Βασίλισσα», αλλά επειδή αυτή ήρθε μέσω της επικράτησης σε βάρος του υπερόπτη Προμηθέα ο οποίος αντιπροσωπεύει με μεγάλη επιτυχία τον Γάυρο στην Α1.

Οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν στη σειρά των Μικρών Τελικών είχαν καθεμιά τους τις δικές της πληγές. Η μεν Α.Ε.Κ. δοκίμασε αγωνιστικά τη μια απογοήτευση μετά την άλλη και αφού έπεσε πάνω στον Π.Α.Ο. στα Ημιτελικά (που και με την βοήθεια της διαιτησίας όποτε τη χρειάστηκε) ήταν το φαβορί για τον Τελικό, δεν είχε άλλη επιλογή από το να επικρατήσει του Προμηθέα. Ο οποίος Προμηθέας μετά τον αποκλεισμό του από το Λαύριο εμφανίστηκε σοκαρισμένος και αποσυντονισμένος, δίνοντας την εντύπωση πως απλά έψαχνε έναν εύσχημο τρόπο για μια «ηρωική έξοδο». Ωστόσο, ανάμεσα στις δύο ομάδες υπήρχε και μια βασική διαφορά: το οικονομικό μέλλον της Πατρινής ομάδας είναι καλύτερο απ’ αυτό της έκπτωτης «Βασίλισσας» της Α1.

Για την «Βασίλισσα» τα λέμε κάθε τόσο. Για τον λόγο αυτό έχει νόημα να κάνουμε και ένα σχόλιο για τον Προμηθέα Πατρών. Ο Προμηθέας Πάτρας τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι με λίγα σχετικά λεφτά και σωστές κινήσεις είναι εύκολο να φτιάξεις μια δυνατή και στιβαρή ομάδα. Η επιτυχία του αυτή έκανε συνολικά τον «οργανισμό» του Προμηθέα (Ιδιοκτησία-Διοίκηση-ομάδα) υπερόπτη. Θεωρούσαν ότι και φέτος θα ήταν στον Τελικό μιας και όποτε χρειαζόταν οι «άντρες με τα γκρι» τους έδειχναν την εύνοια τους. Επιπλέον ο Ιδιοκτήτης της ομάδας προαλείφεται για αντικαταστάτης του Βασιλακόπουλου στην Ομοσπονδία.

Δυστυχώς για τον Προμηθέα ο αποκλεισμός από τον Τελικό από το επίσης στιβαρό Λαύριο γκρέμισε τις αυταπάτες τους γεμίζοντας τους με εκνευρισμό τον οποίο και εκμεταλλεύτηκε η «Βασίλισσα». Από κει και πέρα και μ’ εξαίρεση τα δύο παιχνίδια στο Ο.Α.Κ.Α. τα δύο παιχνίδια στην Πάτρα έδειξαν ότι για διαφορετικούς λόγους η καθεμία και οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Συνολικά για τον «οργανισμό» του Προμηθέα τα πράγματα δεν φαίνονται να εξελίσσονται καλά.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της Ομοσπονδίας η ομάδα της Πάτρας είναι δέσμια των προσωπικών φιλοδοξιών του Ιδιοκτήτη της. Προσωπικών φιλοδοξιών οι οποίες σε κάθε περίπτωση έχουν άμεσες επιπτώσεις και στο αγωνιστικό κομμάτι. Γι’ αυτό και στον τίτλο αναφερθήκαμε σε «Προμηθέα Δεσμώτη». Η ζωή του Προμηθέα είναι απολύτως ταιριαστή αλλά και ενδεικτική για το μέλλον της Πατρινής ομάδας (βλέπε εδώ).

Ο Προμηθέας ευθύνεται για την δημιουργία της Πανδώρας (επειδή κορόϊδεψε τον Δία στο ζήτημα του μεριδίου των θυσιών). Στη συνέχεια ως ένας από τους γενετιστές που για λογαριασμό των Θεών δημιούργησαν το Γένος των Ανθρώπων τους δίδαξε την Ιατρική και τη χρήση των βοτάνων. Είναι επίσης υπεύθυνος για την διάσωση μέσω του γιού του Δευκαλίωνα της ανθρωπότητας (εξαιτίας της «κιβωτού» με την οποία ο Δευκαλίωνας και η γυναίκα του Πύρρα επέζησαν του ομώνυμου κατακλυσμού). Για την ανάμιξη του στην πρόωρη και παρά τις εντολές που είχε γενετική αναβάθμιση του Γένους των Ανθρώπων τιμωρήθηκε με την γνωστή σ’ όλους μας τιμωρία. Αλυσοδέθηκε στον Καύκασο και κάθε μέρα ένας αετός (το σύμβολο-τοτέμ του Διός) του έτρωγε το αθάνατο συκώτι του (το οποίο αναγεννάται συνεχώς). Καθώς ο Προμηθέας ήταν και αυτός αθάνατος ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει την αιώνια τιμωρία του ήταν ν’ αποκαλύψει το μυστικό ότι η Θέτιδα (που ενδιέφερε ερωτικά τον Δία) θα γεννούσε ένα παιδί το οποίο θα ήταν δυνατότερο από τον πατέρα του. έτσι, ο Δίας συναινεί στην απολύτρωση του την οποία εκτελεί ο γιός του Ηρακλής.

Δυστυχώς για την Πατρινή ομάδα το διάστημα που πέρασε ο Τιτάνας Προμηθέας ως «δεσμώτης» ήταν πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που μια μπασκετική ομάδα-πρότυπο σαν τον Προμηθέα Πατρών δεν θα αντέξει▪ ειδικά που ο εμβληματικός προπονητής φαίνεται ν’ αποχωρεί οριστικά(;) απ’ αυτή. Ομάδες όπως ο Προμηθέας και το Λαύριο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες για την Α1 υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπεριφέρονται όπως το Λαύριο και όχι όπως ο Προμηθέας.

Υ.Γ.1. Στον υπότιτλο γίνεται αναφορά στην αγωνία των οπαδών της έκπτωτης «Βασίλισσας» σχετικά με την αδειοδότηση της για το επόμενο Πρωτάθλημα. Μια διαδικασία που μόνο «τυπική» δεν είναι καθώς οι προηγούμενες οφειλές και η συνεχής αθέτηση των υπεσχεμένων δημιουργούν προβλήματα (βλέπε εδώ). Προβλήματα που μέχρι πρόσφατα συναντούσαμε στα τμήματα Βόλεϊ της «Μάνας Α.Ε.Κ.».

Ωστόσο, στο ζήτημα της αδειοδότησης από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. υπάρχει μια πολύ μεγάλη παραφωνία. Δεν είναι ότι θ’ αναγκαστεί να δώσει παράταση για την υποβολή των σχετικών φακέλων. Ούτε καν ότι εμπλέκεται χωρίς να χρειάζεται στην διαδικασία αδειοδότησης. Είναι ότι ενώ η διαχειριστική περίοδος των Κ.Α.Ε. λήγει στις 30 Ιούνη αυτός ζητά τους σχετικούς φακέλους με τις οφειλές στις 10 (βλέπε εδώ)!!! Ποιος (και γιατί) το σκέφτηκε αυτό; (Περισσότερα για την αδειοδότηση μέσω Ε.Σ.Α.Κ.Ε. εδώ).

Υ.Γ. 2. Μπορεί στην φωτογραφία του κειμένου ο αετός να μην είναι δικέφαλος, πάντως μια χαρά παραπέμπει στον Δικέφαλο Αετό της «Βασίλισσας». Έτσι;

10 Ιούνη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 251 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΕΚΠΤΩΤΗ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΥΠΕΤΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» (ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ» ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ)