Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ORIGINAL Vs Π.Α.Ε.: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΣΧΕΣΗ (ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΟ «ΠΕΣΙΜΟ» ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΡΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ORIGINAL Vs Π.Α.Ε.: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΣΧΕΣΗ
(ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΟ «ΠΕΣΙΜΟ» ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΡΤΑ)

Το ζήτημα της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα. Παρά τις καλές (για την προστασία της δημόσιας υγείας) προθέσεις της Κυβέρνησης οι οργανωμένοι θ’ αδράξουν την ευκαιρία να κοντραριστούν μαζί της. Στη μέση αυτής της διαμάχης θα βρεθούν για ακόμη μια φορά οι ομάδες. Όπως αναμενόταν η ORIGINAL μη θέλοντας να πειθαρχήσει στην απόφαση της Κυβέρνησης για τους όρους διάθεσης των εισιτηρίων της νέας σεζόν ανακοίνωσε πως δεν θ’ αγοράσει και δεν θα διαθέσει εισιτήρια διαρκείας.

Από την ανακοίνωση της είναι προφανές ότι εκτός από τα διαρκείας η ORIGINAL ΔΕΝ θ’ αγοράζει (και δεν θα πουλά) και «απλά» εισιτήρια. Γιατί είναι ανόητο να περιμένουμε πως οι όροι και προϋποθέσεις που ισχύουν για τα διαρκείας (δηλαδή για πακέτο «απλών» εισιτηρίων) δεν θα ισχύουν και για τα «απλά». Έτσι, και μέχρι την επίσημη έναρξη της κόντρας των οργανωμένων με την Κυβέρνηση η ORIGINAL θέτει εαυτόν εκτός γηπέδου. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο με τον οποίο στην πράξη θα αστυνομευθεί η είσοδος όσων έχουν εισιτήριο στο γήπεδο. Δυστυχώς ή ευτυχώς το ζήτημα αυτό θα μείνει σε εκκρεμότητα για κάμποσο καιρό ακόμα.

Ωστόσο, το θέμα των όρων και προϋποθέσεων της διάθεσης των εισιτηρίων δεν είναι το μόνο στο οποίο η στάση της ORIGINAL επηρεάζει τη λειτουργία της Π.Α.Ε. Το ζήτημα της πρόσληψης του Β. Τσιάρτα ως προπονητή της Β’ Ομάδας είναι ένα ακόμη.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο όψεις. Η μια αφορά το δικαίωμα έκφρασης μιας άποψης-διεκδίκησης από πλευρά των οργανωμένων. Η άλλη αφορά την απόφαση της Π.Α.Ε. να συνεργαστεί με τον Τσιάρτα με βάση τα δικά της κριτήρια.

Προφανώς και κάθε συλλογικότητα έχει δικαίωμα όχι μόνο να κάνει γνωστές τις θέσεις/απόψεις της αλλά και να διεκδικεί τον σεβασμό και τελικά την υιοθέτηση τους. Τώρα, αν θα επιτύχει τελικά τον στόχο της αυτό έχει να κάνει και με το ποιον έχει απέναντι της και σε κάθε περίπτωση με το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει αυτός που θα επιλέξει να την αγνοήσει. Έτσι, το ενδιαφέρον σ’ αυτή την διελκυστίνδα μετατοπίζεται στην τελική απόφαση εν προκειμένω της Π.Α.Ε. για τη συνεργασία με τον Β. Τσιάρτα.

Η στάση της Π.Α.Ε. σ’ όλο αυτό το θέμα ήταν παθητική και ακόμη χειρότερα απολύτως αναμενόμενη. Στην πραγματικότητα πουθενά σ’ όλο αυτό το γαϊτανάκι ΔΕΝ υπάρχει η Π.Α.Ε. Αυτό που υπάρχει είναι η προσωπική απόφαση του Μελισσανίδη για την πρόταση σε Τσιάρτα και μόνον αυτή. Από κει και πέρα ο Τσιάρτας αφέθηκε μόνος του ν’ αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των «Αριστερών» για τις προσωπικές του απόψεις και όχι για την δουλειά του. Ώστε, τελικά αυτοί που για παράδειγμα είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για να προσληφθεί κάποιος σε μια θέση (ή να συνεχίσει να εργάζεται) θέτουν ως προϋπόθεση πρόσληψης ενός εργαζόμενου είτε την ταύτιση των προσωπικών του απόψεων με τις δικές τους είτε σε περίπτωση που είναι διαφορετικές να μην τις δημοσιοποιεί. Και όλο αυτό υπό το περιτύλιγμα της «Δημοκρατίας» (γιατί ένας αντι-Φασίστας μόνο «Δημοκράτης» μπορεί να είναι).

Αυτό, όμως, που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ατολμία του Μελισσανίδη (και τυπικά της Π.Α.Ε.) να πει οτιδήποτε για την επιλογή του, μετατοπίζοντας στον Τσιάρτα το βάρος να τους βγάλει όλους τους από την δύσκολη θέση παραιτούμενος από μια θέση πριν καν προσληφθεί!!! Όσοι μίλησαν για «λάθος» θα έπρεπε να τολμήσουν να κατονομάσουν αυτόν που το έκανε. Γιατί (και) αυτό το «λάθος» έχει ονοματεπώνυμο.  

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη απόφαση και όλα όσα εξελίχθηκαν στη συνέχεια μέχρι και την απόσυρση του Τσιάρτα ΔΕΝ είναι το μόνο λάθος του πρώην «Διοικητικού Ηγέτη» και νυν Ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Το συγκεκριμένο είναι απλά το επιστέγασμα μιας σχέσης στην οποία καθένα από τα δύο μέρη επιδιώκουν το ένα να χρησιμοποιήσει προς όφελος του το άλλο.

Όταν ο Μελισσανίδης το Καλοκαίρι του 2013 ήθελε (και χρειαζόταν) μια «αυλή» από «συνεργάσιμους» σε όλους τους τομείς (Ερασιτεχνική, Παλαίμαχους, οργανωμένους) η σημερινή ORIGINAL ήταν ότι έπρεπε, ειδικά από τη στιγμή που είχε καταφέρει ν’ απαλλαγεί από την προηγούμενη ηγεσία της. Από την άλλη και η ORIGINAL ίσως να νόμιζε πως με την νέα κατάσταση της παρουσιαζόταν μια ευκαιρία να συν-διοικήσει στην πράξη. Αναλόγως της πορείας από τότε ως σήμερα των πραγμάτων πότε η μια και πότε η άλλη πλευρά έβγαιναν κερδισμένες απ’ αυτή τη συμβιωτική σχέση, η οποία δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Έτσι κι αλλιώς καμία από τις δύο πλευρές ΔΕΝ μπορεί να σταθεί στην Α.Ε.Κ. μόνη της χωρίς την ύπαρξη της άλλης για στήριγμα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να πέσει για άλλη μια φορά θύμα εκφοβισμού ο Β. Τσιάρτας και μαζί του η «Δημοκρατία» που υποτίθεται ότι προασπίζονται από τους Φασίστες όσοι του επιτέθηκαν για τις προσωπικές του απόψεις και όχι για την επαγγελματική του επάρκεια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Α.Ε.Κ. έπεσε θύμα μιας ασθενικής και ανίκανης να υπερασπιστεί τον εαυτό της Ιδιοκτησίας-Διοίκησης.

16 Ιούλη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 153 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ORIGINAL Vs Π.Α.Ε.: ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΣΧΕΣΗ (ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΟ «ΠΕΣΙΜΟ» ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΡΤΑ)