Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Π.Ο. (ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Π.Ο.
(ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

«Δε μπορείς να μάθεις στο γέρικο σκυλί νέα κόλπα». Γι’ αυτό και τα «γέρικα σκυλιά» παραμένουν προσκολλημένα σ’ αυτά που ήδη γνωρίζουν και εφαρμόζουν από χρόνια. Από την ίδρυση της κιόλας και εξαιτίας του αντικειμένου της η Ε.Π.Ο. είναι μια «ανοιχτή πληγή» που πυορροεί τόσο για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο όσο και για την Κοινωνία. Υποτίθεται ότι λειτουργεί «αυτόνομα», αλλά στην ουσία λειτουργεί παράλογα και κάποιες φορές σε απόλυτη δυσαρμονία με την Κοινωνία. Είναι από τις περιπτώσεις που η θεσούλα μα κυρίως η επιρροή κάποιων είναι το μόνο που μετράει και για το οποίο δίνουν την μάχη «μέχρις εσχάτων».

Η ύπαρξη τους γίνεται αυτοσκοπός και για τον λόγο αυτό στέκονται εμπόδιο σε κάθε αναγκαία αλλαγή-προσαρμογή ακόμα και αν αυτή επιβάλλεται από τις «υπερ-εθνικές Ομοσπονδίες» στις οποίες άλλοτε κατέφευγαν για προστασία. Η «Ολιστική Μελέτη» είναι η πλέον ενδεικτική περίπτωση▪ θα μπορούσε ν’ αποτελεί και την επιτομή όσων τόσες δεκαετίες συμβαίνουν στην Ε.Π.Ο.

Ακόμη χειρότερα που ο αγώνας τους για επιβίωση είναι ανάγκη να στηρίζεται στην προστασία κάποιου «ισχυρού» (διάβαζε νταβατζή). Ο έλεγχος της σημερινής Ε.Π.Ο. εδράζεται πάνω στην «λυκο-συμμαχία» δύο Πόντιων, οι οποίοι έχουν μεν ένα κοινό συμφέρον (να κρατήσουν τον Μαρινάκη μακριά της), αλλά κατά τ’ άλλα τα συμφέροντα τους είναι αντικρουόμενα.

Δεν ξέρω αν όλα όσα γράφουν οι Γαύροι για το παρασκήνιο είναι όντως έτσι (βλέπε εδώ). Το πιθανότερο είναι ν’ αληθεύουν (καθώς ταιριάζουν με μια κλασική «σύγκρουση συμφερόντων»). Οι δύο σημαντικές παράμετροι που σε κάθε περίπτωση έχουν σημασία είναι αφενός ότι την τυχόν διάλυση της εύθραυστης έτσι κι αλλιώς «λυκο-συμμαχίας» των δύο «Δικεφάλων» περιμένει να την εκμεταλλευτεί προς το συμφέρον του ο Γαύρος. Η δεύτερη παράμετρος είναι πως με βάση την Ιστορία μόνο ένας μπορεί να ελέγχει οτιδήποτε, ακόμη κι αν αρχικά χρειάστηκε να συμμαχήσει με κάποιον (ή κάποιους) άλλους. Αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή της μεταξύ τους σύγκρουσης και της «εκκαθάρισης».

Σε κάθε περίπτωση οι σημερινοί ελέγχοντες για λογαριασμό των Σαββίδη-Μελισσανίδη την Ε.Π.Ο. είναι πολύ κοντά είτε να χάσουν τον ουσιαστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας (αν περάσει και εφαρμοστεί η «Ολιστική Μελέτη») είτε να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ποδοσφαιρική απομόνωση (με την οποία συχνά-πυκνά απειλούνταν όταν κάτι πήγαινε ν’ αλλάξει) αν δεν πειθαρχήσουν στις «υπερ-εθνικές» Ομοσπονδίες.

Δυστυχώς γι’ αυτούς ο χρόνος που έτσι κι αλλιώς έχουν στη διάθεση τους σώνεται. Επιπλέον, μιας και την «Ολιστική Μελέτη» εκπόνησαν (ή αποδέχτηκαν που είναι το ίδιο πράμα) οι «υπερ-εθνικοί» ΔΕΝ μπορούν να πιπιλίσουν την αγαπημένη τους καραμέλα περί «παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο». Περιμένω (και όχι μόνον εγώ) με μεγάλο ενδιαφέρον το φινάλε αυτής της πολύκροτης υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που θα κρίνει πολύ περισσότερα από το ποιος κάνει κουμάντο στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

 

Σημείωση: Το φωτογραφικό κολαζ προέρχεται από το αντίστοιχο θέμα του www.to10.gr.

21 Ιούλη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 136 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Π.Ο. (ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)