Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» (ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε.;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.»
(ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε.;)

Από την πρώτη στιγμή (13 Φλεβάρη 2014) ανάμεσα στα άρθρα μας υπήρξαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) κείμενα με τα οποία επιχειρηματολογούσαμε τόσο για ζητήματα οργάνωσης των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. όσο και για το ιδιοκτησιακό τους. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι λοιδορούσαν άτομα και τις προτάσεις τους σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επαγγελματικών τμημάτων, εμείς πήραμε θαρρετά θέση (πάντα με επιχειρήματα) υποστηρίζοντας την καλύτερη κάθε φορά λύση. Για εμάς δεν είχε σημασία αν την πρόταση την κατέθετε κάποιος από τους «εχθρούς της Α.Ε.Κ.» ή την έριχνε στο τραπέζι ο «Τίγρης». Στο κάτω-κάτω κανείς μας (ούτε τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε., ούτε εμείς) μπορούσαμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας. Από την μέχρι στιγμής εξέλιξη των πραγμάτων (αλλά και όπως θα εξελιχθούν στο κοντινό μέλλον) δικαιωνόμαστε πλήρως. Αποδείχθηκε ότι είμαστε οι μόνοι που ερμήνευσαν σωστά τις δηλώσεις του Τίγρη (ήδη από την πρώτη στιγμή της επανόδου του) σχετικά με το ιδιοκτησιακό της Π.Α.Ε.

Ο «Τίγρης» κάνοντας πράξη τα λεγόμενα του και επειδή δεν ήθελε να ταυτίσει την μοίρα της Α.Ε.Κ. με την δική του (όπως ο Μαρινάκης) δημιούργησε Σωματείο με την επωνυμία «ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» (Ε.Φ.ΑΕΚ). Για το Σωματείο αυτό επισήμως δεν έχουμε μάθει κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο από τα όσα έγραψε η «ΩΡΑ» και αναπαρήγαγε το ΑΕΚ365. Από κεί και πέρα μόνον οι δικές μας αναλύσεις και η αποκάλυψη του Καταστατικού της έριξε πραγματικό φώς στο Σωματείο αυτό, ενώ τελευταία αναφορά στην Ε.Φ.ΑΕΚ από επίσημη Αρχή αυτή την φορά ήταν η ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. όταν η τελευταία εξέταζε τα δικαιολογητικά για να εγκρίνει την συμμετοχή της στο Μ.Κ. της Π.Α.Ε. Γνωρίζουμε επίσης ότι από κάποια στιγμή και μετά όσοι αγόραζαν διαρκείας ερωτώντο αν θα επιθυμούσαν κάποια από τα χρήματα του εισιτηρίου διαρκείας να πάνε υπέρ της Ε.Φ.ΑΕΚ («δωρεά»). Κανείς δεν είναι σε θέση να μας ενημερώσει πόσα ήταν τα λεφτά που μ’ αυτό τον τρόπο πήγαν στο Σωματείο αυτό. Σε κάθε περίπτωση ένα ποσοστό (άγνωστο όμως ποιό) από τα λεφτά με τα οποία η Ε.Φ.ΑΕΚκατέστη μεγαλομέτοχος στην Π.Α.Ε. προέρχονται από την πώληση των διαρκείας.  

Πληροφορηθήκαμε (βλέπε εδώ) ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιλέχθηκε ο ίδιος τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για την Ε.Φ.ΑΕΚ. ωστόσο πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η «δωρεά» στην Ε.Φ.ΑΕΚ είναι άλλο πράγμα και άλλο η εγγραφή σ’ αυτή ως μέλος και η πληρωμή συνδρομής. Η δωρεά ενισχύει την Ε.Φ.ΑΕΚ (η οποία είναι μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. χωρίς αυτός που την κάνει ν’ αποκτά οποιοδήποτε δικαίωμα ελέγχου στην Ε.Φ.ΑΕΚ. Προφανώς με τα λεφτά της «δωρεάς» η Ε.Φ.ΑΕΚ θ’ αγοράσει μετοχές της Π.Α.Ε. ενισχύοντας την. Όμως στο ίδιο ταμείο θα καταλήξουν τα λεφτά έτσι κι αλλιώ με την αγορά του διαρκείας. Συνεπώς προς τι η δωρεά; Εκτός και αν στην Α.Ε.Κ. έχουν αποφασίσει για την ώρα να μην δέχονται μέλη στην Ε.Φ.ΑΕΚ και να κάνουν κουμάντο μόνο τα ιδρυτικά μέλη της (όσα από αυτά ασχολούνται ενεργά) και μάλιστα με τα λεφτά των άλλων. Το νεότερο ρεπορτάζ είναι πολύ διαφωτιστικό (βλέπε εδώ), θέτοντας τα αυτονόητα πλεόν ερωτήματα στα οποία πρέπει ν' απαντήσει (και) η Π.Α.Ε. Ωστόσο για να λύσουμε και καμία απορία αν όλα τα λεφτά του εισιτηρίου διαρκείας (π.χ των 300 Ευρώ) καταλήξουν στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. τότε σ' όλο το ποσό θα υπολογιστεί Φ.Π.Α. (265,49 καθαρά) και το ποσό αυτό θα διαμορφώσει τ' αποτελέσματα της εταιρείας. Όταν όμως στην Π.Α.Ε. καταλήγει το 60% (159,29 καθαρά) τότε τ' αποτελέσματα της Π.Α.Ε. διαμορφώνονται ανάλογα προς τα κάτω. Βέβαια τα λεφτά που συγκεντρώνει η Ε.Φ.ΑΕΚ καταλήγουν στην Π.Α.Ε. -αν και από διαφορετικό δρόμο- ως Μετοχικό Κεφάλαιο δεν βοηθούν όπως είπαμε παραπάνω στην κερδοφορία. Οπότε πρέπει να δωθούν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις. 

Θεωρούμε ότι η Π.Α.Ε. πρέπει να βρεί τρόπο να δέχεται λεφτά για αγορά μετοχών της από όσους οπαδούς θα επιθυμούσαν ν’ αγοράσουν και μετοχές της (εκτός από διαρκείας), ενώ αν θα ήθελε να διευκολύνει την Ε.Φ.ΑΕΚ θα μπορούσε να δέχεται αιτήσεις εγγραφές σ’ αυτή και να εισπράττει την αξία της συνδρομής (εκδίδοντας φυσικά απόδειξη με τα στοιχεία της Ε.Φ.ΑΕΚ).      

Τώρα που τέλειωσε το πρωτάθλημα θεωρούμε ότι είναι η στιγμή για να βγεί στο προσκήνιο η Ε.Φ.ΑΕΚ και να μας ενημερώσει πλήρως όπως και έχει πλέον -ως μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε.- την υποχρέωση. Επίσης καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν πόσα από τα λεφτά με τα οποία αγόρασαν μετοχές της Π.Α.Ε. προέρχονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2014-2015.

Για όσους θα ήθελαν να φρεσκάρουν την μνήμη τους σχετικά με όσα έχουμε γράψει για την «ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» παραθέτουμε τους σχετικούς συνδέσμους:

Ανάλυση μας μετά την ίδρυση της σε δύο μέρη εδώ & εδώ

Αποκάλυψη και παρουσίαση του Καταστατικού της

Σχολιασμός ενός κειμένου και ενός σχολίου για την Ε.Φ.ΑΕΚ

 

29 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5285 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου «ΈΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.» (ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε.;)