Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
(ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ)

Από την στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να «φουντάρουν» την πρώην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. το «κυβερνητικό ρεπορτάζ» (δηλαδή οι εξελίξεις που αφορούν την Α.Ε.Κ. σε σχέση με τις Δημόσιες Αρχές). Η σχετική ενημέρωση από τον Κ.Α.Τ. παρέχεται με το σταγονόμετρο και προέρχεται μόνο από τις διαρροές του κέντρου διοίκηση της «ενιαίας Α.Ε.Κ.». Φυσικά σ’ αυτόν τον κανόνα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως της LIVE SPORT όσο την ευθύνη του ρεπορτάζ είχε ο Γιάννης Ξενάκης, το AEK24HOURS.GR και εμείς. Η σημασία του «κυβερνητικού ρεπορτάζ» είναι πολύ μεγάλη γιατί από τους εκ των υστέρων ελέγχους για την συμμόρφωση της Α.Ε.Κ. με το ισχύον νομικό πλαίσιο ενδέχεται να προκύπτουν ζητήματα τα οποία αναλόγως της βαρύτητας τους επιφέρουν διαφορετικής βαρύτητας ποινές.

Τα νεότερα σε σχέση με την Α.Ε.Κ. αυτή την στιγμή έχουν να κάνουν με τον τυπικό(;) έλεγχο που (επιτέλους) είναι σε εξέλιξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Α.Ε. & Πίστεως και αφορά στην διαδικασία σύστασης των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Όπως πληροφορούμαστε ο έλεγχος έχει χρεωθεί σε αρμόδιο γι’ αυτόν υπάλληλο ο οποίος έχει ζητήσει διάφορα έγγραφα τα οποία μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχαν αποσταλεί. Ο έλεγχος για τη σύσταση των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. θα γίνει με βάση το άρθρο 68 του Ν. 2725/1999. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει κάτι από τον έλεγχο σχετικά με την σύσταση γιατί θα ήταν άσχημο να υπάρξουν ζητήματα για μια «τυπική» διαδικασία η οποία θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτήν.

Το «κυβερνητικό ρεπορτάζ» όμως δεν περιορίζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στην Α.Ε.Κ. Περιλαμβάνει όσα συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) στο Υπουργείο Αθλητισμού. Σύμφωνα με τις ειδήσεις που βγαίνουν από εκεί έχουμε και λέμε:

  • Συνεχίζει το έργο της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου, η οποία βάσει του χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της ως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μόλις πριν από λίγο καιρό άρχισε ο κος Κοντονής να κατανοεί τα συμφέροντα που επιθυμούν να προωθήσουν τις ρυθμίσεις που τους ευνοούν στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου. Αντιλαμβάνεται πλέον ότι είναι δύσκολη η διαμόρφωση ενός πλήρους και συνεκτικού νομοθετήματος το οποίο να είναι συνεπές με τις ιδεολογικές αρχές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Αθλητισμό.
  • Οι πολυδιαφημισμένοι έλεγχοι σε Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. δεν έχουν προχωρήσει και είναι αμφίβολο αυτή τη στιγμή αν και πότε θα γίνουν. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης η ευθύνη γι’ αυτό είναι του Υπουργείου Αθλητισμού το οποίο δεν έχει συνεννοηθεί μαζί του για την πραγματοποίηση τους.  

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω το στοίχημα για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον Κοντονή θα είναι αν θα καταφέρουν να συντάξουν κάποιες διατάξεις της προκοπής με τις οποίες θα ρυθμίζονται όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) με την παράλληλη προστασία των συμφερόντων των σωματείων και της Κοινωνίας.

Από την άλλη όπως μαθαίνουμε από το Υπουργείο Αθλητισμού και σε σχέση με ελέγχους αιτημάτων που αφορούν παρατυπίες/παρανομίες σωματείων, δεν φαίνεται να υπάρχει η βούληση για τον έλεγχο τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις προς τους ενδιαφερόμενους ότι η πολιτική ηγεσία είναι ενήμερη δεν προκύπτει από πουθενά ούτε η βούληση για ελέγχους, αλλά και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση στους ενδιαφερόμενους. Δεδομένου ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος από την κατάθεση των σχετικών αιτημάτων δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσει κανείς την πιθανότητα οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν θόρυβο «βγάζοντας στην σέντρα» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, η οποία θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένη αν στην πορεία προκύψουν ευρήματα από ελέγχους τους οποίους θα κάνουν άλλες Δημόσιες Αρχές.

Αυτά για την ώρα από το «κυβερνητικό ρεπορτάζ». Ειλικρινά ελπίζουμε να μην προκύψουν ζητήματα από τον έλεγχο του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την διαδικασία σύστασης τόσο της Π.Α.Ε. όσο και της Κ.Α.Ε. Ωστόσο εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας -όπως κάνουμε ως τώρα- από κοντά και θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

4 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6220 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ)