Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΓΙΑΤΙ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ» (ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΙΑΤΙ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ»
(ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η Α.Ε.Κ.)

Δυστυχώς η Α.Ε.Κ. τα τελευταία 2,5 χρόνια χαρίζει απλόχερα το γέλιο στους αντιπάλους της οι οποίοι παλαιότερα την είχαν σε υπόληψη. Κάτι ο ρόλος του Μελισσανίδη στην Α.Ε.Κ., κάτι το κτίσιμο της νέας ομάδας (το οποίο άφησαν στους μανατζαραίους) κάτι το γηπεδικό (που μ’ ευθύνη της «νέας κατάστασης» δεν προχωρά και πλέον το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι) κάποιοι δυστυχώς μας «γλεντάνε» με την καρδιά τους (μέχρι να τους βγεί ξινό τελικά). Θυμόμαστε όλοι τον αγώνα που έσωσε ο Κ.Α.Τ. να μας πείσει ότι ο «Τίγρης» κάνει ουσιαστικό κουμάντο στην Α.Ε.Κ. ακόμα και αν τυπικά ούτε ο ίδιος ούτε άλλο μέλος της οικογενείας του δεν εμπλέκεται στην διοίκηση της Π.Α.Ε. Μετά είχαμε το κτίσιμο της νέας ομάδας (η οποία άλλαζε κάθε χρόνο) το οποίο δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως (όπως άλλωστε και η «Αγιά Σοφιά» με βάση τον σχεδιασμό) και στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο «Τίγρης» (τόσες ώρες συσκέψεων για τα μεταγραφικά ούτε στις εταιρείες του δεν έχει κάνει). Για το ζήτημα του γηπέδου δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι όταν είναι ακόμη νωπά όσα έχουν ειπωθεί από το Καλοκαίρι του 2013.

Η προσμονή της πλειοψηφίας των ΑΕΚτζήδων μετά την επάνοδο Μελισσανίδη ήταν ότι επιτέλους θα έμπαινε μια τάξη στο «οργανωμένο χάος» το οποίο με ευθύνη των πρώην μετόχων επικρατούσε πρίν. Θεωρούσαν ότι στην νέα Π.Α.Ε. δεν θα έκαναν ότι γούσταραν οι μανατζαραίοι. Διαψεύστηκαν όμως από περιπτώσεις παικτών όπως οι Άρθο, Κρισάντους και αρκετοί ακόμα. Περίμεναν ακόμα ότι η Α.Ε.Κ. θα είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές αφού οι πρώην μέτοχοι της δεν ασχολούνταν με αυτά τα πράγματα. Διαψεύστηκαν και εκεί απόδειξη οι συχνές δηλώσεις του «Τίγρη» με ακαταλαβίστικες και άστοχες λέξεις (γκρανκάσες) τις οποίες δεν καταλαβαίνουν τα «γιουσουφάκια». Περίμεναν (και κάποιοι ακόμη περιμένουν σαν τις «μωρές παρθένες») να φτιάξει καινούριο γήπεδο. Περίμεναν με λίγα λόγια ν’ αποκαταστήσει την Α.Ε.Κ. στο μεγαλείο της εποχής Μπάρλου (όπως τους άφηναν να πιστεύουν τα «γιουσουφάκια») βάζοντας λεφτά (δικά του ή άλλων). Περίμεναν σαν άλλος Ηρακλέας να καθάρει την κόπρο του Αυγεία (Ε.Π.Ο.) έτσι ώστε χωρίς εμπόδια να κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Σχετικά με τα παραπάνω ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» είδε πολλά και πομπώδη πρωτοσέλιδα, διάβασε και άκουσε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις οι οποίες σύντομα αποδεικνύονταν κενές περιεχομένου (όπως τα άδεια μπουκάλια μπύρας στα καφάσια). Είδε (και άκουσε) περισσότερα λόγια από πράξεις (οι οποίες αρκετές φορές αποδεικνύονταν ανεπαρκείς), τον φλόμωσαν (σκόπιμα εξαγοράζοντας χρόνο;) στις μπαρούφες. Για να καλυφθεί η ανεπαρκής προετοιμασία της επιστροφής της νέας Π.Α.Ε. επιστρατεύτηκε κυρίως το επιχείρημα του κακού και διεφθαρμένου συστήματος το οποίο υποθάλπει η Ε.Π.Ο. Όση αλήθεια και να κρύβει ο παραπάνω ισχυρισμός το κακό είναι ότι δεν αποτελούσε διαπίστωση με βάση την οποία θα έπρεπε να σχεδιαστεί η αντίδραση της Α.Ε.Κ. αλλά άλλοθι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την γύμνια σε αξιόλογο υλικό της ομάδας. Έτσι τα 2,5 τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας μακράς σειράς απαξιωτικών δηλώσεων από τον Μελισσανίδη για την διοίκηση της Ε.Π.Ο. στις οποίες περιγράφεται μεν το πρόβλημα και η λύση του (αλλαγή της διοίκησης της) αλλά η εφαρμογή της τοποθετείται στο μέλλον (ακόμα 9 μήνες μείνανε).      

Η τελευταία σχετική δήλωση του μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη (βλέπε εδώ) ήταν στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με τις προηγούμενες, ωστόσο η δήλωση αυτή προκαλεί στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» σκεπτικισμό και απογοήτευση. Ο σκεπτικισμός και η απογοήτευση προκαλούνται εξαιτίας της απόστασης που χωρίζει τα (πολλά ως τώρα) λόγια από τις (μέχρι τώρα) πράξεις. Φυσικά το κλίμα αυτό δεν αλλάζει μόνο και μόνο από την πολυσχολιασμένη συμμαχία της Α.Ε.Κ. του Π.Α.Ο. και του Π.Α.Ο.Κ. για την αλλαγή της διοίκησης της Ε.Π.Ο. στις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη. Ούτε και το πρόσωπο που προορίζεται ν’ αντικαταστήσει τον «γκρανκάσα» Γκιρτζίκη το οποίο έχει πείρα από την εποχή της κραταιάς Ε.Π.Α.Ε. («πουτάνα Ε.Π.Α.Ε., Α.Ε.Κ. ολέ-ολέ») είναι ικανό να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» ότι κάτι (ουσιαστικό) θα γίνει.

Ο οποίος «κόσμος της Α.Ε.Κ.» πιστεύει ολοένα και λιγότερο τα όσα ακούει ενώ όσοι είμαστε μιάς ηλικίας (και ακόμα περισσότερο οι μεγαλύτεροι) θυμούνται ομάδες της Α.Ε.Κ. οι οποίες είχαν την ποιότητα (που δεν την έχει η παρούσα ομάδα) να κάνουν πορείες και να αφήνουν το σημάδι τους στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς ν’ ασχολούνται με τα διοικητικά της Ε.Π.Ο. Από την άποψη αυτή το σχόλιο του Β. Αρναούτογλου στον SPORT24 RADIO 103,3 μετά το παιχνίδι είναι ενδεικτικό για όσους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και θέλουν να κερδίσουν ξανά πίσω τ’ απογεύματα τους (όταν πήγαιναν στο γήπεδο για να δούν την ομάδα τους να παίζει μπάλα και να επιβάλλεται με την ανωτερότητα της). για όσους δεν είχαν την τύχη να το ακούσουν ο Αρναούτογλου στο σχόλιο του στάθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό στο οποίο πονά περισσότερο η ομάδα. Αυτό στο οποίο πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές ποιότητας οι οποίοι πρέπει να πλαισιώνονται από νεαρούς και ταλαντούχους με δίψα «να μάθουν την θέση». Αυτό στο οποίο κουμάντο κάνει ένας προπονητής ο οποίος έχει την στήριξη της διοίκησης και τον απαραίτητο χρόνο για να παράξει έργο και να κριθεί. Ένας προπονητής που θα είναι «κανονικός» και όχι «υπό δοκιμή». Ένας προπονητής που θα είναι αφοσιωμένος και δεν θα βλέπει την Α.Ε.Κ. σαν σκαλί για την επόμενη εργασία του.

Γιατί το υπαρκτό ζήτημα για την Α.Ε.Κ. ως ποδοσφαιρική ομάδα είναι -όπως το έθεσε και ο Αρναούτογλου- τι θα κάνει στην περίπτωση που τα πράγματα στην Ε.Π.Ο. δεν αλλάξουν. Στο κάτω-κάτω οι εκλογές είναι τον Οκτώβρη ενώ το Πρωτάθλημα αρχίζει μέσα με τέλη Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς η Α.Ε.Κ. θα πρέπει να έχει φτιάξει ρόστερ για να πάρει το Πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα πλέι-οφ του CHAMPIONSLEAGUE (αν βγούμε δεύτεροι) την είσοδο στους ομίλους ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της Ε.Π.Ο.

Γι’ αυτό Πρόεδρε από δώ και πέρα καλά θα κάνεις να μιλάς λιγότερο και να πράττεις περισσότερο. Γιατί κάθε παραπάνω δήλωση θα σε κάνει να φαίνεσαι παρλαπίπας (άνθρωπος των λόγων και όχι των πράξεων) ενώ παράλληλα κάνει ζημιά και στην Α.Ε.Κ. (της οποίας εκτός της συμμετοχής σου σε πολύωρες μεταγραφικές συσκέψεις τυπικά δεν της είσαι τίποτα). Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις για το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι μετά τις εκλογές της Ε.Π.Ο. και μόνο αν έχει επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής διοίκησης. Να μην το ξεχάσω: καλά θα ήταν να έχεις φτιάξει και ομάδα αντάξια της Α.Ε.Κ. που δικαιούνται και θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της.

 

Υ.Γ. Προς τον Δ. Μελισσανίδη: Πρόεδρε, σου προτείνω την εξής λύση για ν’ αλλάξουν τα πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάνε πρόταση στον Γκιρτζίκη και στους συνεργάτες του να φύγουν μεν από την Ε.Π.Ο. αλλά ν’ αναλάβουν την διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Το μόνο που θα χρειαστεί εκτός του να γραφτούν μέλη στο Σωματείο (ευκολάκι) είναι να γίνουν στην ώρα τους τον Ιούνη οι εκλογές. Άλλωστε δεν πιστεύουμε ότι θα έχει κανένα πρόβλημα συνεννόησης μαζί τους. Το μόνο θέμα είναι ότι δεν δουλεύουν γι’ αυτόν.  

 

18 Γενάρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4624 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΓΙΑΤΙ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ» (ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η Α.Ε.Κ.)