Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
(ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)

Η Α.Ε.Κ. είναι μικρογραφία της Ελλάδας. Δεν είναι απλά ότι έχουν «κάποιες» ομοιότητες, είναι ότι η μια είναι αντίγραφο (αν και σε μικρότερη κλίμακα) της άλλης. Δεν υπάρχει δε καλύτερο παράδειγμα από τον χειρισμό ττης υπόθεσης του νέου μας προπονητή. Μιας υπόθεσης η οποία με τον τρόπο που διαφημίστηκε μέσω των Μ.Μ.Ε. κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο. Ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν νομοτελειακά αναμενόμενο ότι θα συμβεί. Στο κάτω-κάτω τα τελευταία 3 χρόνια έχουν υπάρξει πολλές ενδείξεις ότι από διοικητικής άποψης κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

  • Να θυμηθούμε ότι η αρχική σκέψη ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Α.Ε. (Δέδες) να μην είναι μέλος του Δ.Σ. της; Μάλιστα τα «γιουσουφάκια» είχαν επιχειρηματολογήσει ότι κάτι τέτοιο είχε γίνει και την προηγούμενη φορά που έκανε κουμάντο ο «Τίγρης».
  • Να θυμώσουμε με το γεγονός ότι η νέα Π.Α.Ε. αφήνει 2 χρόνια μετά την ίδρυση της να πωλούνται είδη με το σήμα της Α.Ε.Κ. (ακόμη και αν είναι το παληό) τα οποία καλύπτονται από συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εταιρείες με την EMPIRE A.E.;
  • Να εξοργιστούμε με την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και με την αλληλουπονόμευση στελεχών της Π.Α.Ε. (όπως προκύπτει από τα γεγονότα) που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα;
  • Να «πάρουμε ανάποδες» με την συμπεριφορά του Μελισσανίδη ο οποίος αν και φαίνεται να εμπλέκεται σ’ όλα, δεν έχει όμως τελικά ευθύνη για τίποτα ενώ παράλληλα αφήνει τα φιλαράκια του να κάνουν πως διοικούν χωρίς να έχουν τα φόντα;

Το καλύτερο σχετικά με την περίπτωση το έγραψε ο Π. Αλιατάς τον οποίο και αντιγράφω για τα υπόλοιπα δείτε εδώ:

«3. Έχετε φάει όλοι τα λυσσακά σας με την αναξιοπιστία που υπάρχει στο δημόσιο. Για τις μεγάλες όμως ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες που παίρνουν τις θέσεις οι φίλοι του προέδρου δε λέτε τίποτα.»

Τώρα όσον αφορά το ίδιο το θέμα του προπονητή θ’ αφήσω άλλους να «μιλήσουν» μέσα από τα κείμενα τους.

Το πρώτο κείμενο με τον κλασικό εδώ και 142 χρόνια τίτλο «ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ» ανήκει σ’ ένα πολύ καλά πληροφορημένο -και γι’ αυτό δύσκολο να διαψευσθεί ΑΕΚτζή- έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί μας δείχνει πως πράγματι λειτουργεί η Π.Α.Ε. στα σημαντικά ζητήματα.

Από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά από διαφορετικό συγγραφέα είναι το επόμενο κείμενο με τίτλο «ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ» με το οποίο επιχειρείται μια αποτίμηση της κατάστασης.

Εκτός όμως από τα κείμενα κάποιων πολύ καλά πληροφορημένων οπαδών της ομάδας έχει την δική του σημασία και ένα κείμενο επαγγελματία όπως αυτό με τίτλο «ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ».

Εκτός όμως από τα κείμενα υπάρχουν και τα σκωπτικά και γι’ αυτό αιχμηρότερα σχόλια όπως αυτό εδώ τα οποία αποδεικνύουν ότι στην Α.Ε.Κ. υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες.

Η αντιμετώπιση των δημοσιογράφων τουλάχιστον σ’ επίπεδο εφημερίδων ποίκιλε. Έτσι είχαμε το GOAL το οποίο στις 5 Ιούνη βγαίνει έτσι προκαλώντας την αντίδραση του Δημάτου (βλέπε εδώ) και στις 6 Ιούνη μ’ αυτό το πρωτοσέλιδο.

Από την άλλη η «ΩΡΑ» βγαίνει στις 5 Ιούνη μ’ αυτό το πρωτοσέλιδο.

Είναι προφανές ότι η όποια κριτική στα ΑΕΚτζήδικα μέσα είναι ελεγχόμενη και φτάνει μέχρι του σημείου να τα βάζουν με την νύφη (το σέρβικο λόμπι) για να τ’ ακούει η πεθερά (ο «Διοικητικός Ηγέτης»), αφού δεν τολμούν να τα γράψουν (και να τα πούν) όπως πράγματι έχουν. Τους κρατά το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως το EURO μόλις ξεκίνησε και όλο και κάποια διαφήμιση του Ο.Π.Α.Π. περιμένουν για να βουλώσουν καμιά τρύπα.

Έτσι γραπτά όπως αυτό του «Κετσέ» είναι ότι περισσότερο αλλά και καλύτερο μπορεί να προσδοκά κανείς. Είναι γνωστό πως δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο στον γραπτό λόγο (ενώ και στον προφορικό δεν αποφεύγει τις χαζομάρες ειδικά όταν -τρομάρα του- υποτίθεται ότι κάνει χιούμορ). Ακόμη όμως και ο καλύτερος χειριστής του λόγου δεν μπορεί να συμβιβάσει τ’ ασυμβίβαστα. Θαυμάστε τον παρακάτω συλλογισμό, ειδικά τα υπογραμμισμένα τμήματα:

«Από εκεί και πέρα αν ένα πράγμα έμεινε από την ιστορία της αναζήτησης προπονητή είναι ότι η ΑΕΚ με αυτή την οργάνωση και τα εκτελεστικά όργανα μένει πίσω από εκεί που θα έπρεπε ήδη να ήταν. Είναι κρίμα για την ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη και την δυναμική που έχει δημιουργήσει και έχει φέρει τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο να υστερεί τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι.»

Συγκρίνετε τώρα τα τμήματα αυτά με όσα έχει γράψει από τότε που επανήλθε ο «Διοικητικός Ηγέτης». Θυμόμαστε όλοι τα διαπρύσια (ένθερμα) κείμενα του με τα οποία μας έπρηζε (όχι μόνον αυτός) διατυμπανίζοντας ότι:

«Ευτυχώς που έχουμε τον Μελισσανίδη με τον οποίο η Α.Ε.Κ. άλλαξε σελίδα/επίπεδο...»

και τα σχετικά που γράφουν οι τσανακογλείφτες μη τυχόν και τους πετάξει κανένα κοκαλάκι ο μεγάλος.

Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα διοικητικής λειτουργίας το οποίο εντοπίζεται ειδικά σε 3 από τα στελέχη της Π.Α.Ε. (Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς, Ντε Μπαρτόλο) τα οποία αποφεύγει σαν ο Διάολος το λιβάνι να κατονομάσει. Που να μπλέκει με το φιλαράκι της «Αοράτου Αρχής» (του απλού φιλάθλου).

Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοεί με το: «Είναι κρίμα για την ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη…».

Μήπως τάχα εννοεί ότι είναι κρίμα ο Μελισσανίδης να παίρνει τόσο άστοχες αποφάσεις σχετικά με την στελέχωση της Π.Α.Ε. (την οποία διοικεί για λογαριασμό της μεγαλομετόχου Αρκάδη);

Ή μήπως ενώ γενικά παίρνει σωστές αποφάσεις παίρνει και μερικές λάθος εξαιτίας της «καλής του της καρδιάς» (επειδή είναι ψυχοπονιάρης), αναθέτοντας σε κάποιους ρόλους στους οποίους δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν;

Ότι από τα δύο να εννοεί πάντως δικό του πρόβλημα. Ποιός είπε ότι η έκφραση του «δημοσίου αισθήματος» και το ταυτόχρονο γλείψιμο στον «μεγάλο παίκτη που δεν πληρώνει ποτέ τα λάθη του» είναι συμβατά;

Εμείς από τον Φλεβάρη του 2014 μέχρι σήμερα δεν διστάσαμε να στηλιτεύσουμε τις διοικητικές χαζομάρες, οι οποίες έδειχναν από τότε προς τα πού εξελίσσονταν με «μαθηματική ακρίβεια» τα πράγματα. Σήμερα θα μπορούσαμε ως «παρατηρητές» να δηλώνουμε «δικαιωμένοι» αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα, αφού το ζητούμενο είναι η Α.Ε.Κ. να οργανωθεί και να λειτουργεί σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις και όχι ποιος έχει δίκιο.    

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται εδώ να γραφτεί κάτι περισσότερο σχετικά με το ζήτημα. Άλλωστε το διοικητικό θέμα και τις ανεπάρκειες των στελεχών της Π.Α.Ε. θα το βρίσκει η Π.Α.Ε. συνεχώς μπροστά της ειδικά αφού αποφεύγει να πάρει δραστικά και οριστικά μέτρα. Μένει ωστόσο να σχολιαστεί η λογική της πρόσληψης του Κετσπάγια καθώς και οι επιπτώσεις της στην Α.Ε.Κ. ως οργανισμό (εταιρεία, ομάδα, οπαδούς).

 

Υ.Γ. Δύσκολα μπορεί να βρεί κανείς πιο μεστό και περιεκτικό κείμενο από αυτό το οποίο έχει γράψει άνθρωπος που αναμφίβολα «πονά» την ομάδα. Χρειάστηκαν μόνο 6 παράγραφοι και ένας τίτλος που συμπυκνώνει το πρόβλημα της Α.Ε.Κ.: ΔΕΝ μπορείς να σώσεις κάποιον που ΔΕΝ θέλει να σωθεί.

 

9 Ιούνη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3687 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)