Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΚΟΙ)

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας οπαδός στον εαυτό του και την Κοινωνία είναι ν’ αρνείται την «κοινή λογική». Και για να μην παρεξηγούμαι όταν γράφω «οπαδός» εννοώ ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς είτε αυτοί είναι οπαδοί κόμματος, ιδεολογίας ή στην περίπτωση μας ομάδας. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μεγαλύτερο κακό που κάνει ένας οπαδός. Αυτό είναι η απόλυτη στοίχιση και ταύτιση του με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της ομάδας του. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω είναι τις περισσότερες φορές αποδοτικός, μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Γιατί, ακόμα και τα καλύτερα στημένα παραμύθια έχουν τους περιορισμούς τους▪ οι οποίοι προκύπτουν όταν έρθει η ώρα τα ψέματα ν’ αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.

Η «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» - ΜΕΡΟΣ Β’
(ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ)

Το πιο διασκεδαστικό με τον «αθλητικό τύπο» είναι όταν διαβάζω κείμενα στα οποία επιχειρηματολογούν σχετικά με οικονομικά ζητήματα. Στον βαθμό που δεν αναπαράγουν από κάποια πιο σχετική με το θέμα πηγή, τα κείμενα αυτά παρά το γεγονός ότι από άποψη κοινής λογικής είναι σωστά δεν είναι όμως πάντα και από άποψη οικονομικής λογικής. Προφανώς, κάθε πλευρά ασχολείται με την «απέναντι». Έτσι το www.sdna.gr σχολίαζε σκωπτικά τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας του Μαρινάκη και κάνοντας τις σχετικές διαιρέσεις κατέληγε περιγραφικά στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλας πρέπει να κάνει κάποιου είδους λαθρεμπόριο. Δεν το έγραψαν, το υπονόησαν ή καλύτερα προέκυπτε «αβίαστα» από τα γραφόμενα.

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΤΟΥ)

Η πρόσληψη του Λυσάνδρου είχε εξ’ αιτίας του βιογραφικού του προκαλέσει αίσθηση. Επιπλέον, είχε διαφημιστεί και από την Π.Α.Ε., η οποία -θεωρητικά πάντα- άλλαζε επίπεδο στα Διοικητικά. Θεωρητικά, γιατί στην πράξη αυτό ήταν από δύσκολο έως ακατόρθωτο όταν έχεις να κάνεις με αφεντικό του τύπου του «Διοικητικού Ηγέτη». Ένα αφεντικό που απαιτεί από τους «συνεργάτες» του απλά να εκτελούν τις εντολές του. Ένα αφεντικό που επί της ουσίας δεν μισθώνει την εμπειρία και τις ικανότητες των υπαλλήλων/στελεχών του, αλλά μόνο την υπογραφή τους (με την οποία και αναλαμβάνουν την ευθύνη για λογαριασμό του). με βάση αυτά τα δεδομένα το ζήτημα είναι πότε θα εκδηλωνόταν η σύγκρουση μεταξύ Λυσάνδρου και Μελισσανίδη.

Η «ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» - ΜΕΡΟΣ Α’
(ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ Ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»)

Η «ποδοσφαιρική πιάτσα» βοά από καιρό. Όχι μόνο για την περίπτωση της Ξάνθης αλλά και για άλλες ομάδες οι οποίες έχουν βρει καταφύγιο κάτω από τις φτερούγες της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη. Όπως σ’ όλα τα ζητήματα έτσι και σ’ αυτό υπάρχει ένα τυπικό και ένα ουσιαστικό ζήτημα. Το πρώτο συχνά (δηλαδή, όποτε τους βολεύει) το επικαλούνται οι δικαστές για να μην μπουν στην ουσία μιας υπόθεσης. Το δεύτερο είναι αυτό που επικαλούνται όσοι θεωρούν ότι αδικούνται (και θέλουν ν’ αλλάξει η κατάσταση). Και στις δύο περιπτώσεις, αλλά ειδικά στη δεύτερη συχνά αναρωτιόμαστε αν θα βρεθεί κάποιος δικαστής «να εφαρμόσει τον νόμο». Να τον εφαρμόσει, δηλαδή, με τρόπο που να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η Α.Ε.Κ. ΝΙΚΗΣΕ)

Στην δέκατη τρίτη αγωνιστική οι τρείς από τους «τέσσερις μεγάλους» είχαν θεωρητικά εύκολο έργο. Πρώτος αγωνιζόταν ο «Γαύρος του Βορρά» εντός έδρας με την Ξάνθη. Ακολουθούσε ο εντός έδρας αγώνας της Α.Ε.Κ. με τον Πανιώνιο, για να κλείσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου με τον εκτός έδρας αγώνα του «γνήσιου Γαύρου» στο Αγρίνιο. Τελευταίος αγωνιζόταν την Κυριακή (στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας) στον Βόλο ο Π.Α.Ο. Από βαθμολογικής άποψης Α.Ε.Κ. και «γνήσιος Γαύρος» είχαν (ή αναμενόταν να έχουν) ένα εύκολο βράδυ καθώς έπαιζαν με τους δύο τελευταίους της βαθμολογίας. Από την άλλη ο «Γαύρος του Βορρά» αντιμετώπιζε ένα από τα παραρτήματα του. Μόνον ο Π.Α.Ο. φαινόταν να έχει πιο δύσκολο αντίπαλο.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
(Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ «Α.Ε.Κ. ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ»)

Προφανώς, η Α.Ε.Κ. φέτος ΔΕΝ πήγαινε για το Πρωτάθλημα. Γιατί αν ο βασικός της στόχος ήταν αυτός, τότε όσα έγιναν μετά την (καθυστερημένη) απομάκρυνση του Καρντόσο ΔΕΝ έχουν καμία εξήγηση. Μέτρο σύγκρισης ως προς την (μη) αντίδραση της Α.Ε.Κ. είναι ο «Γαύρος του Βορρά» ο οποίος και αυτός άλλαξε αναγκαστικά πάρα πολύ νωρίς προπονητή. Βέβαια, αυτός είχε στόχο την διατήρηση των πρωτείων και επιπλέον δεν έπρεπε να ψάχνει και για «Τεχνικό Διευθυντή» όπως η Α.Ε.Κ. Σε τέτοιες στιγμές φαίνεται αν μια ομάδα έχει διοικητικό πλάνο, γιατί όταν προκύπτουν τέτοια ζητήματα κάποιοι στην Π.Α.Ε. πρέπει να ξέρουν τι και πως να το κάνουν.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική