Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ
(ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ)

Μαζί με τον σχηματισμό των Εθνών-Κρατών υπήρξε ανάγκη να βρεθεί τουλάχιστον ένα πρόσωπο το οποίο να παίξει τον ρόλο του «ενοποιητικού παράγοντα» και να συμβολίζει τα «ιδανικά» του. Όσο παλαιότερο το Έθνος τόσο περισσότερες οι προσωπικότητες. Για τα νεότερα η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη και πιεστικότερη, τόσο ώστε πολλές φορές ο «Εθνικός Ήρωας» να μην έχει ούτε καν την καταγωγή. Αυτό, όμως, μικρή σημασία είχε▪ ειδικά αν εν τω μεταξύ είχε αγαπήσει και «πονέσει» την καινούρια του πατρίδα. Προφανώς και για τον ίδιο μετά από λίγο η νέα του πατρίδα είχε αντικαταστήσει την εθνική του καταγωγή. Αυτός ο ψυχολογικός μηχανισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συν τοις άλλοις κοινός σε όλους μας, αφού μας είναι απαραίτητο να νοιώθουμε σαν «πατρίδα» μας και ν’ αγαπάμε ως τέτοια τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Αναλόγως των συνθηκών κάποιοι έχουν «δύο πατρίδες» και κάποιοι άλλοι μόνο μια.

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΛΟΓΩ Ο.Π.Α.Π. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ;
(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΤΣΙ;)

Μπήκε ως μέτοχος μειοψηφίας με κάτι Τσέχους στον Ο.Π.Α.Π. Διοργανώνει μέσω του Οργανισμού και τις Ιπποδρομίες και τα Λαχεία, ενώ ξαναέβγαλε το «ξυστό». Όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε με τον τζόγο μόνο επειδή αυτός έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους, αλλά και γιατί ταιριάζει και στον χαρακτήρα του. Όταν τον «ξαναφύτεψαν» στα διοικητικά-ιδιοκτησιακά της ομάδας διακήρυξε ότι οικονομικά η Π.Α.Ε. θα πορεύεται με βάση μόνο τα Έσοδα της, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά (οικονομικό) πρόβλημα στο μέλλον. Ωστόσο, ακόμη και για ένα «μαγαζί γωνία» όπως η Α.Ε.Κ. όταν η ομάδα στήνεται από την αρχή απαιτούνται και κάποιου είδους επενδύσεις. «Επενδύσεις», οι οποίες δεν μπορούν να περιορίζονται μόνο στην κατασκευή γηπέδου. «Επενδύσεις» με βάση τις οποίες η ομάδα «ανεβαίνει (αγωνιστικό) επίπεδο» και ως εκ τούτου σκοπεύει σε μεγαλύτερα έσοδα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΑΝΤΕΣ.

Για τους «κλασικούς οικονομολόγους» το Κράτος ως μηχανισμός είναι (ή πρέπει) «ουδέτερος» στις συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των Τάξεων που το αποτελούν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει απαθές στις συγκρούσεις τους. Κάθε άλλο. Η επέμβαση του στις περιπτώσεις αυτές είναι μέσω των δυνάμεων καταστολής και προφανώς είναι βίαιη. Στην πορεία της εξέλιξης του Έθνους-Κράτους εξ’ αιτίας του υψηλού κοινωνικού (αλλά και οικονομικού) κόστους της καταστολής προτιμήθηκε η σε τακτά χρονικά διαστήματα τακτική της αναδιανομής μέρους του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στα μεσαία και κατώτερα στρώματα με εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε να οξύνονται οι εντάσεις και ν’ αποφεύγονται οι συγκρούσεις. Για τον Μάρξ και τους επιγόνους του ήταν ξεκάθαρο πως το Κράτος ήταν ένα απολύτως ταξικό όργανο και ως τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι «ουδέτερο».

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ «3»
(ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ 15η ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;)

Τέλειωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και των πέντε αντιπροσώπων μας σε CL και EUROPA και μόνον οι τρείς πιο ισχυροί συνεχίζουν. Την Τρίτη έπαιξαν οι δύο Γαύροι με τον «γνήσιο» να συνεχίζει στα πλέι-οφ του CL και αυτόν του Βορρά ν’ αποκλείεται από τον Αίαντα και να συνεχίζει στα πλέι-οφ του EUROPA. Εκεί που θα βρει την Α.Ε.Κ. η οποία σε ένα διεκπεραιωτικό παιχνίδι πέρασε την Ρουμάνικη Κραϊόβα. Οι άλλοι δύο αντιπρόσωποι μας στο EUROPA απλά δεν τα κατάφεραν. Την Τετάρτη ο μεν Ατρόμητος έχασε εντός έδρας από την ανώτερη του Λέγκια με 2-0, ενώ χθες ο Άρης στην Θεσσαλονίκη πάλεψε όσο του επέτρεπαν οι δικές του δυνατότητες και η ποιότητα της αντιπάλου του. Από την άλλη οι «συνήθεις ύποπτοι» εκπρόσωποι της Κύπρου συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε.)

«Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» λέει το τραγούδι. Τίποτα δεν είναι πιο αληθινό από αυτό. Φέρτε για μια στιγμή στη μνήμη σας κάθε περίπτωση που πολυ-διαφημίστηκε ως προς τα αποτελέσματα της και συγκρίνετε τις προσδοκίες με τ’ αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές η διάψευση των προσδοκιών ήταν τόσο μεγάλη που κατέληξε σε μαζικά ψυχικά τραύματα, τα οποία με τη σειρά τους λειτουργούν ως μια μόνιμη προειδοποίηση-υπενθύμιση-αποτροπή για τυχόν επανάληψη των ίδιων καταστάσεων στο μέλλον. Βέβαια, αυτό είναι ένας «αφορισμός» αφού δεν είναι όλες οι (αποτυχημένες) περιπτώσεις ίδιες. Επιπλέον, ο πλέον σημαντικός παράγοντας είναι η επιλογή του «σωστού» συνεργάτη για κάθε εγχείρημα όπως επίσης και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

ΜΟΝΟΝ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ CL
(ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΤΟΥ
EUROPA;)

Χθες βράδυ έγιναν έπαιξαν οι δύο Γαύροι (ο γνήσιος και ο άλλος του Βορρά) τα δεύτερα παιχνίδια τους στον Γ’ προκριματικό γύρο του CL. Ο μεν γνήσιος εντός, ο δε του Βορρά στην Ολλανδία. Οι αποστολές (τα θέλω) τους τελείως διαφορετικά. Ο ένας έπρεπε να επιδείξει την ανωτερότητα του μετά την εκτός έδρας νίκη και ο άλλος έπρεπε να κυνηγήσει ότι καλύτερο μπορούσε εκτός έδρας μετά την εντός ισοπαλία. Ωστόσο, η δουλειά και των δύο θα διευκολυνόταν με κάθε γκολ που θα μπορούσαν να πετύχουν. Όχι, τίποτα άλλο αλλά αν θέλουν να λένε (καθένας για τον εαυτό του) ότι είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση και να το αποδεικνύουν συνεχώς.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική